Kisalföld logö

2018. 02. 26. hétfő - Edina -13°C | -2°C Még több cikk.

Új ház épült albérlőknek

Elkészült a győri Kálvária utcai Inszol-ház, melyet egy lerobbant épülete helyére építettek.
Saját beruházásában „piaci bérházat" épített egy lerobbant épülete helyére a győri Kálvária utca 33. szám alatt az Inszol rt. A lakásokat interneten és másutt is meghirdette, hasonló bérleti díjért, mint a „szabad forgalomban" az albérlet. A tizenhat, különböző méretű lakásra huszonhárman pályáztak, ám végül (visszalépések okán) csak egy esetben került sor licitre. Ez sem a bérleti, hanem az úgynevezett letéti díjra vonatkozott.

Spórolhatnak is...

A bérlők mindent pontosan előre tudhattak, megismerhették a szerződés tervezetét, s többször volt alkalom megtekinteni a lakásokat is. Ahogy az ígéret szólt, júniusban megkezdhették a költözést.
Szabó Andrea még az elején tart a pakolásnak. Kétszintes, nagy alapterületű lakást vehet birtokba. Ahogy mondja, félig-meddig szolgálati lakásnak tartja. A rendőrségen dolgozik, s persze nagyon örül a lehetőségnek.

Akárcsak egy fiatal pár, Pozsgai Zoltán és felesége. Egy hete költöztek, egyébként pedig mindössze egy hónapja házasok. Tetszik nekik a kétszobás, erkélyes, vadonatúj lakás, még ha csak albérlet is. Havi 43 ezer forint a bérleti díj, de vízen, gázon, fűtésen az egyedi mérés miatt tudnak spórolni. (A ház nincs bekötve a távhőszolgáltatásba, saját fűtőrendszere van.) Csendes, szép a környezet is.

A bérleti szerződés a jelenlegi feltételekkel öt évre szól. Természetesen szeretnének majd saját lakást, bár egyelőre nem nagyon jók a kilátásaik, nem tudnak a hitelhez kellő önerőt felmutatni. Ezt az albérleti lehetőséget az interneten olvasták, örülnek, hogy jól választottak.

Mozgáskorlátozottaknak

Az épület földszintjén hat lakás kifejezetten mozgáskorlátozottaknak készült. A bérlők kijelölése a mozgáskorlátozottak megyei szervezete közreműködésével történik. Az elnök, Szabó János lapunknak elmondta: nagy örömmel vették, hogy végre gondoltak rájuk. Idáig nyolc jelöltjük van, heten közülük kerekes székesek, négyüknek van autója. Javaslataikat az önkormányzat lakásügyi bizottsága június 30-i ülésén tárgyalja.

Az építéskor arra is gondoltak: a zárt udvaron hat parkolót mozgáskorlátozottaknak jelöltek ki. A kapu távirányítóval nyitható. A zárt parkolóért nem kell külön fizetniük. A lakások bérleti díja a legalacsonyabb (800 forint négyzetméterenként). A város közgyűlése pedig legutóbb úgy döntött, a mozgáskorlátozottaknak jelentős (négyzetméterenként kb. 600 forint) lakbértámogatást nyújt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb hidat betonoznak

Helyreállt a vasúti közlekedés a győri Nádor aluljáró építési területén a már elkészült hídon. Ennek a hídnak a második fele most épül, betonozását tegnap kezdték, s „összenövesztik" a már meglévővel. Időközben eltávolítják majd a vasút elektromos vezetékének tartóoszlopait, s ezzel a Strabag nagy munkát befejezve gyakorlatilag végleg kivonul a MÁV területéről. Tovább olvasom