Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Új feladatok előtt az ipartestület

A családi és mikrovállalkozások segítését, az érdekeiket legteljesebben szolgáló gazdasági környezet létrehozását szorgalmazza és támogatja a jövőben is a Győri Ipartestület vezetése.

Erről is szó volt a szervezet legutóbbi taggyűlésén.

A gyűlésen Hancz István ügyvezető tájékoztatta a résztvevőket, hogy a nyolc szakosztályban történt vezetőségválasztás során fiatal, 30 év körüli szakosztályelnököket és vezetőségi tagokat választottak. A társas vállalkozások aránya a 42 fős vezetőségen belül meghaladja a 45 százalékot. Az ügyvezető egyúttal vázolta a Győri Ipartestület legfőbb célkitűzéseit. Eszerint a kisvállalkozások érdekképviseletét erősíteni szeretnék a hitel- és garanciarendszer biztosításának erősítésével, a hazai és az uniós források növelésével, valamint a szakmai képzések szervezésével.

Csete Erzsébet és Csikár Krisztina kozmetikusmesterek hozzászólásukban a szakmakör megerősítésére tettek javaslatot, azaz véleményük szerint a tanulók foglalkoztatása mestervizsgához kötött legyen, és csak azok a kozmetikusvállalkozók foglalkoztathassanak tanulót, akik legalább 5 éve a szakmában dolgoznak vállalkozóként, illetve alkalmazottként. A felnőttképzés keretén belül végzett kozmetikusok legalább két évet dolgozzanak alkalmazottként (addig kozmetikusasszisztensek legyenek) és csak ezt követően kaphassanak vállalkozói igazolványt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bolondozás, ünnepség és izgalom - közeleg az érettségi

Az országban mintegy 140 ezer, megyénkben pedig 5 ezer középiskolás diák ballag ezekben a napokban,… Tovább olvasom