Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Új fajátékok a lakótelepen

Öt új, természetbarát fajátékot „kaptak” a lakótelepi gyerekek Marcalváros II-n.
Az elavult fémjátékok mellett néhány napja öt új, szemet gyönyörködtető fajáték – mászógúla, hinta, libikóka – várja a kicsiket a panelok tövében. Ez azért is örömteli, mert a városnak egyre kevesebb a játszóterek fenntartására és fejlesztésére fordítható kerete – idén csak a balesetveszélyessé vált játékok és padok javítására van pénz –, így a gyerekek legfeljebb vállalkozói adományokra számíthatnak.

Horváth László, a városrész önkormányzati képviselője megtalálta azt a három helyi céget, amelyek összesen 700 ezer forinttal támogatták a játékvásárlást; ezt a képviselő saját keretéből 115 ezer forinttal egészítette ki, a Komszol munkával, a játékok felállításával járult hozzá a bővítéshez. Az összegyűlt pénzből futja további fejlesztésre is: a jelenlegi öt mellé augusztusban további tíz tetszetős, tartós akácfából készült játék kerül ki Marcalváros II. játszótereire.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teraszügy: már csak egy kérdés tisztázatlan

A teraszügyben már csak egy kérdést nem tisztáztak? Ha a győriek éjfél után haza szeretnének menni akkor van-e még busz? A válasz röviden az, hogy nem. Jelenleg ugyanis Győrben 22.45-kor indul az utolsó busz, így hiába lehetnek nyitva mostantól éjfélig a teraszok, a tömegközlekedésre nem számíthatnak azok, akik a belvárosból mondjuk Marcalvárosba indulnának haza – busszal. Tovább olvasom