Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Új esélyt ad a képzés

Magyarország - Az Új Pálya program az Európai Unió és a kormányzat által finanszírozott kiemelt projekt, mely a közszférából elbocsátott alkalmazottaknak (oktatási, egészségügyi, igazságügyi terület, fegyveres szervek dolgozói, köztisztviselők, vagy a közszféra más területén dolgozók) kíván segítséget nyújtani olyan képzések támogatásával, melyek segítik az elhelyezkedést.
Az országos program piacképes ismereteket ad, illetve már az állás elvesztését megelőzően is segítséget nyújt. A közel 2 milliárd forintból 5500 alkalmazottnak segíthet a program, amelyben az vehet részt, akinek munkaviszonya 2006. július 1-jét követően létszámleépítés miatt szűnt meg, részmunkaidős foglalkoztatássá alakult, vagy tájékoztatta munkáltatója arról, hogy munkájára leépítés miatt nem lesz szükség a közeljövőben. A program független a korábbi iskolai végzettségétől. A választható képzések listája folyamatosan bővül ugyan, de már most is több mint 120 különböző, piacképes lehetőséget tartalmaz. Köztük vannak szakmai jellegű képzések (például gazdasági, informatikai), nyelvtanulás, de segítséget nyújt a saját vállalkozás indításával kapcsolatos jogi, gazdasági ismeretek elsajátításán keresztül is.

Érdemes a teljes képzési listát megtekinteni a www.ujpalya.hu honlapon, vagy érdeklődni a helyi tarifával hívható 40/918-012-es számon.

A regionális munkaügyi központok kirendeltségein tanácsadással segítik a képzési irány kiválasztását, és tájékoztatják az érdeklődőket arról is, hogy melyek a legközelebbi képzőintézmények.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tánczos nem kaphat másolatot a periratról

Győr–Szombathely - Helytállónak bizonyultak a Kisalföld információi: Tánczos Gábor nem kérheti… Tovább olvasom