Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

˝Új életet˝ kezd idén a Móra Ferenc Általános és Középiskola

Különleges tanév kezdődik a Móra Ferenc Általános és Középiskolában, ez a nyár ugyanis nagy változásokat eredményezett.

Mindenki, tanárok, diákok, szülők egyaránt nagy izgalommal várták az új tanév ünnepélyes megnyitóját a győri Móra Ferenc Általános és Középiskolában. A várakozásnak több oka is volt, nemcsak az intézmény épülete újult meg, hanem a szervezete is, a főigazgatóságok létrehozásával.

Az ünnepély alkalmából zsúfolásig megtelt az intézmény aulája. Az évnyitón Simon Róbert Balázs alpolgármester, Radnóti Ákos önkormányzati képviselő, Gyertyás János a felújítási munkálatok projektvezetője, Csengeri Mária főigazgató asszony és az iskola új igazgatója, Fekete Szabolcs köszöntötte a mórás dolgozókat, diákokat és vendégeket.

A hagyományokhoz híven versekkel és dalokkal üdvözölték az intézmény kicsi elsőseit, a kilencedikes szakközépiskolai tanulókat és a régi diákokat.

A komplex energetikai felújítás eredményeit már az iskolába lépve is szemügyre vehették, hiszen a külső vakolat szinte újjá varázsolta az épületet, kicserélték a nyílászárókat, megtörtént a fűtéskorszerűsítés, a homlokzati hőszigetelés, valamint a födém víz- és hőszigetelése is.

Az iskola épületének megújulása lehetővé teszi a takarékos működést, fűtésszámláik a körültekintő szabályozás következtében jelentősen csökkenni fognak, és ez milliós nagyságrendű megtakarítást jelent majd évente.

Galéria! Fotók: Cseh Róbert

Az üzemeltetés az új, modern rendszernek köszönhetően a kézi vezérlés helyett számítógépen keresztül történik majd, így akár az interneten keresztül is lehet ellenőrizni annak helyes működését. A beruházás – mely Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának köszönhető – közel 250 millió forintból valósult meg.

A zökkenőmentes tanévkezdéshez szükséges volt a tanárok, a technikai személyzet és szülők összefogása, hiszen a takarítást, festést alig két hét alatt kellett elvégezni.

A megjelentek információt kaptak az 2011. augusztus 1-jén alakult Adyvárosi Közoktatási Főigazgatóság, Óvoda, Általános és Középiskola létrejöttéről is.

A Főigazgatóság a környék intézményeinek társulásával alakult meg 201. augusztus 1-jétől, tagjai: az Erzsébet Ligeti Óvoda, az Erzsébet Ligeti Óvoda Szivárvány Tagóvodája, az Erzsébet Ligeti Óvoda Vuk tagóvodája, a Fekete István Általános Iskola és a Móra Ferenc Általános és Középiskola.

A tanévkezdést még ünnepélyesebbé tette, hogy az iskola vezetősége és a vendégek gratuláltak a nyári brandenburgi kajak-kenu világbajnokság győzteseinek, az aranyérmes Farkasdi Ramónának és Takács Tamarának és az ezüstérmet szerzett Varga Patriknak.

A teljes átalakulás után várakozásokkal és reményekkel telve indulhat útjára a 2011/2012-es tanév.

Szente Zsófia

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

`Az elmúlt húsz év´ - Szilasi Lajos zenés-táncos műsora

Szilasi Lajos zenés-táncos műsorát 2011. szeptember 9-én (péntek) 17 órakor rendezik a Galgóczi… Tovább olvasom