Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Új dolgozók fehér köpenyben: 15 rezidens és 20 ápoló érkezhet a győri Petz-kórházba

A 2007-es drasztikus elbocsátások után most először nyílik lehetőség arra, hogy új dolgozókat vegyen fel a győri Petz-kórház.


Amennyiben a megyei közgyűlés pénteken támogatja a győri Petz-kórház főigazgatójának javaslatát, akkor hosszú idő után új dolgozók kaphatnak állást az intézményben.

Tizenöt rezidensi és húsz ápolói állással fejlesztené dolgozói létszámát, valamint az idén mintegy száz közfoglalkoztatottat alkalmazna a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház.

Az erről szóló két előterjesztést pénteki ülésén tárgyalja a megyei közgyűlés, melyről portálunk online tudósít 9 órától.

Dr. Tamás László János az előterjesztését azzal vezette fel, hogy "a kórház gazdasági egyensúlyának megteremtése érdekében több alkalommal történt létszámcsökkentés az akkori főigazgató főorvos javaslata és kérése alapján.


Súlyos sérültet látnak el a Petz-kórházban.
Súlyos sérültet látnak el a Petz-kórházban.


Ma már közismert tény az egészségügyi dolgozók elvándorlása, ezért az intézmény biztonságos működéséhez a szaklétszám visszaállítása szükséges".

A legsúlyosabb "érvágásra" 2007-ben került sor: akkor a dolgozói létszámot 2705-ről 2296-ra csökkentették, miközben az ágyszám közel 300 férőhellyel (1714-ről 1437-re) esett vissza.

Ezeknek a kiadást csökkentő lépéseknek köszönhetően a Petz-kórház adósságállományát négy éve kétmilliárdról 1,34 milliárdra sikerült visszaszorítani.

Dr. Tamás László János szerint most abban "a kivételes helyzetben van a győri kórház, hogy külföldi munkavállalás helyett számos végzős hallgató szeretne dolgozni náluk, de státusz hiányában nem tudják felvenni őket".

A főigazgató megjegyezte azt is: korábban körülbelül ugyanennyi üres orvosi státuszt szüntettek meg. Az ápolólétszám emelését azzal indokolta, hogy az évi tíznapnyi továbbképzés idejére szükséges a munkatársak pótlása.

Egy másik, a képviselők elé kerülő előterjesztés szerint a megye legjelentősebb egészségügyi intézménye az idén összesen 94 közfoglalkoztatott alkalmazásához kéri a megyei közgyűlés hozzájárulását.

E szerint augusztustól 24 segédmunkást, 14 adminisztrátort, 12 betanított munkást, valamint 4 betegszállítót négy-négy hónapra, további 20 segédmunkást két hónapra, októbertől pedig újabb 20-at három hónapra alkalmaznának. Ehhez a szükséges önrészt az intézmény biztosítaná.A kisalfold.hu pénteken 9 órától online tudósít a megyei közgyűlés júniusi üléséről.

A további napirendi pontok előzetését ide kattintva olvashatják el.


Olvasóink írták

 • 10. bestia 2011. június 27. 16:37
  „nincs is haja:)”
 • 9. nane 2011. június 27. 16:17
  „:)”
 • 8. tissot67 2011. június 27. 15:04
  „6. nane!
  Még vak is vagy, hát nem látod a haja is hullik.”
 • 7. 41 2011. június 25. 19:54
  „Verembele vicceire reagálnék,mivel én sem tudtam nevetni rajta.Minden intézmény normális működéséhez szükség van az úgymond" láthatatlan" emberekre.Az operáció előtt még rengeteg olyan dolog történik egy beteggel,amit a kisegítő személyzet végez el.Vizsgálatra beteghordó visz,utánad a takarító szedi a szemetet,stb."Verembele" talán még nem volt kórházba,pedig az idegeid biztos oda vannak ha,ilyen negatív hozzászólásokat tudsz produkálni.Ha netán mégis odakerülnél,biztosan mindent elkövetnek majd,hogy ne kelljen a földkupaccal a fejed fölött feküdnöd,mi pedig a kisegítő személyzet majd kommunikálunk veled, megnyugtatunk,segítünk mindenbe és közbe sírunk,amiért olyan emberért dolgozunk aki lenéz bennünket.”
 • 6. nane 2011. június 25. 11:37
  „Remélem az ANTSZ látja a képet,a véres kezet gumikesztyű nélkül gyűrűvel.”
 • 5. verembele 2011. június 25. 10:46
  „Tisztelettel: 4. bojtár 2011.06.24. 20:15
  (igaz az ország pár év múlva becsődöl ,de azért most már nyugodtan alszom:)
  Remélem egy két köbméter föld alatt "Én" is nyugodtan alszom...
  De lehet, hogy ott is felzörget bennünket a volt APEH. némi sunyi pénzért.
  Üdv.”
 • 4. bojtár 2011. június 24. 20:15
  „Új dolgozók fehér köpenyben: 15 rezidens és 20 ápoló érkezhet a győri Petz-kórházba
  igaz az ország pár év múlva becsődöl ,de azért most már nyugodtan alszom:)”
 • 3. verembele 2011. június 23. 17:29
  „Tisztelettel:
  Sajnálom, hogy "TE" nem értetted meg a viccet.. Érzékeny vagy mi?
  Mivel kimoderáltak úgy gondolom, sokkal vehemensebb voltál ?
  Egyébként igazad van, de azért sokat sírtok. (< látóköröd táguljon egy kicsit, legalább így >) A jeleket értelmezzed
  Neked muszály ezt elmondanom.
  Bocsi, ha megsértettelek.
  Üdv.”
 • 2. bestia 2011. június 23. 17:04
  „NEM <moderálva> ILYEN ENBEREKRE IS SZÜKSÉG VAN.GONDOLOM NINCS FOGALMAD AZ EGÉSÉGÜGYRÖL, HOGY MI ÉS MIK ÉS KIK KELLENEK EGY KÓRHÁZBA.EZ NEM AZ OPERÁLÁSROL SZOLT EZ A CIKK!!!!!!!!!!!!!”
 • 1. verembele 2011. június 23. 16:45
  „Tisztelettel:
  E szerint augusztustól 24 segédmunkást, 14 adminisztrátort, 12 betanított munkást, valamint 4 betegszállítót négy-négy hónapra, további 20 segédmunkást két hónapra, októbertől pedig újabb 20-at három hónapra alkalmaznának. Ehhez a szükséges önrészt az intézmény biztosítaná.
  Kérdezem? ŐK MEG IS OPERÁLNAK........???? JA.....
  Üdv.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a győri kukagyújtogatót: másfél milliós kárt okozott a 20 éves férfi

A rendőrség elfogta azt a 20 éves férfit, aki május végéig 14 szelektív hulladékgyűjtőt gyújtott fel… Tovább olvasom