Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Új csomópontot építenek

Egy hónap múlva kihúzzák a győr-szabadhegyi közlekedés méregfogát: október közepére elkészül a jelzőlámpás csomópont a József Attila utca és a Jereváni utca kereszteződésében.
A Jereváni utcáról jelenleg még alig lehet kikanyarodni a József Attila utcára.
Az építő (a közbeszerzési eljáráson nyertes győri Vill-Kor Bt.) már a héten megkapta az építési területet, s várhatóan október végéig el is készül a jelzőlámpás csomópont a szabadhegyi József Attila és Jereváni utcák kereszteződésében – tudtuk meg a város útkezelő szervezetének tájékoztatási munkatársától, Tóth Pétertől.
Ezzel gyakorlatilag a városrész közlekedésének „méregfogát" húzzák ki. A József Attila utcára ugyanis óriási forgalma miatt rendkívül nehéz rákanyarodni a mostani táblás kereszteződésben a Jereváni utcáról, amelynek forgalma az utóbbi időben szintén nagyon megnőtt. Nem kis részben amiatt, mert a vasúton átjutni a szabadhegyi állomásnál bizonyos időszakokban már majdnem lehetetlen, s aki csak teheti, a József Attila-lakótelepi útvonalat választja.

45 millióba kerül

Szó volt róla, hogy az említett kereszteződésben a Győrött már sok helyen jól bevált körforgalommal oldják meg a közlekedés gyorsabbá és biztonságosabbá tételét, ám ez esetben két házat is ki kellett volna sajátítani, így az építés költsége elérte volna a 120–130 millió forintot. A jelzőlámpás kiépítés sem éppen olcsó, 45 millió forintba kerül.
A munka azzal kezdődik, hogy a Templom utcában, közvetlenül a templom mellett kialakítanak egy tizenkét férőhelyes parkolót, lévén, hogy a kereszteződés környékén megszűnik a parkolási lehetőség. Ezután jön a szegélyek módosítása, a vízelvezetés és egyebek – végül a jelzőlámpák felszerelése.

Lecserélik a „jelzésképet"

Költségkímélés okán még a hagyományos, izzólámpás rendszert szerelik fel, a korszerűbb, LED-es megoldást az idei költségvetés már nem bírná. (Izzólámpák helyett majdnem örök életű, gyakorlatilag áramot alig fogyasztó világító diódák sorozata, ahol egyszerűen nem történhet meg, hogy az izzó kiégése miatt kiesik az irányítás.) De a jövő mindenképpen ez, hiszen a piros „jelzésképet" valamennyi önkormányzati jelzőlámpás csomópontban LED-esre kell cserélni, s ez még az idén három csomópontban meg is történik.

Gyárváros jön

Szabadhegynek ezen a területén tehát egy hónap múlva megoldódhat a közlekedési gond, de a gyárvárosiakról sem feledkeztek el. Az Ipar utca két veszélyes kereszteződésében, a Balassi és a Nagysándor utcáknál még az idén elvégzik a csomópontok geometriai átalakítását, középszigetek beépítésével biztonságosabb lesz a gyalogosok átkelése. A jelzőlámpás irányítás felszerelésére jövőre kerülhet sor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fejlesztéshez új aluljáró kell

Tárgyalásra alkalmasnak tartják a győri városházán a Frigyes-laktanya és a helyközi buszpályaudvar… Tovább olvasom