Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Új csomópont épül Kismegyeren

Győr - Jövőre új csomópont épül, becsülten 100 millió forint költségből Kismegyeren. Az előzetes kötelezettségvállalásról a csütörtöki győri közgyűlés dönt.
Eredményes volt a lakók tiltakozása – A Hödlmayr jó szomszédságra törekszik hosszú távon címmel legutóbb bő egy hónapja írtunk a kismegyeri Pándzsa utcaiak és a logisztikai cég vitájáról, amely úgy tűnik, megegyezést hozott. A Hödlmayr elállt attól a szándékától, hogy a raktárvárosig vezető új utat a tervezett helyen, a Pándzsa patak mellett, a lakóépületek közelében építi meg, egyebek között átállítja az éjszakai munkát segítő reflektorokat és igyekszik csökkenteni a rakodási zajt.

A nagy forgalmú logisztikai cég a város egyik jelentős adófizetője, s hosszú távra tervezte itteni működését – ehhez viszont gyarapodásra is szüksége van. A csütörtöki önkormányzati közgyűlés elé kerül az a tervezet, mely szerint a Hödlmayr Hungária Logistics Kft. a 82. sz. főút–Külső Veszprémi út–vasút által határolt területen a gépkocsi-tárolási kapacitásának bővítése céljából telephelyet szándékozik létrehozni és működtetni, arra telepengedély iránti kérelmet nyújtott be az eljáró hatósághoz. A működés feltételeinek biztosítására az önkormányzattal megállapodást köt, ennek előkészítése folyamatban van – figyelembe véve a környék lakóinak érdekeit is.


A telephely-közlekedési feltételeket egyrészt a Külső Veszprémi út felújítása biztosítja, annak költségét a logisztikai cég viseli. Ezt a munkát a jövő év április végéig elvégzik.

A további külső közlekedési feltételekhez ki kell építeni a Külső Veszprémi út és a 82. sz. főút csomópontját. Ehhez előzetesen szükséges a hatályos rendezési terv módosítása, az engedélyezési és kiviteli tervek elkészíttetése, engedélyeztetése, továbbá a területek tulajdonjogának megszerzése is. Az előkészítés költségeit (az előbb említettek szerint) a Hödlmayer viseli, a csomópont-kiépítés költsége pedig 50–50 százalékos arányban oszlana meg a cég és az önkormányzat között.

Az önkormányzati részvállalást indokolja a közgyűlési előterjesztés szerint a csomópont jelenlegi forgalmi leterheltsége is (az számos meglévő vállalkozást, mellette lakossági forgalmat szolgál ki).

Az előkészítés a tervezések és a hatósági eljárások miatt időigényes, a kivitelezést így várhatóan 2009 második felében kezdhetik, s a munka áthúzódhat 2010-re is.

Becsült költsége 100 millió forint, ennek feléhez, az önkormányzati részhez közgyűlési döntés szükséges előzetes kötelezettségvállalásra. Csak ezután kerülhet sor a Hödlmayrrel az említett szerződés megkötésére.

Olvasóink írták

 • 4. aszfalt 2008. október 31. 11:29
  „100 milli emberek,szerintetek ha nem menne a zsebrejátszás mennyi csomópontot lehetne ebből az összegből építeni???Nem egyet ilyet azt elárulom!”
 • 3. Icané 2008. október 30. 11:55
  „Meg az utakat is a nagy trélereivel jobban rongálja, mint más.”
 • 2. Zsoltika 2008. október 30. 10:56
  „Kipengetné de nem akarja, mert úgy gondolja, ha már ennyi adót befizet a városnak, akkor azért kapni is szeretne valamit, jogosan.Csak az a probléma, hogy ő megteheti, hogy követeljen. Mindenki fizet adót, csak sajnos nekünk nincsen akkora hatalmunk, hogy számon kérjük mit kapunk érte.”
 • 1. lisztes 2008. október 30. 06:37
  „nem értem miért fizeti a felét az önkormányzat!!!!a höldmayr zsebből kipengetné azt a cirka 100 milliót!!!!meg sem érezné!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vállalkozó pedagógusok – a gyerekekért

Győr - A tanuló egyre kevesebb, a tanító egyre több. Mit tehet ilyenkor a hivatástudattól buzgó ifjú… Tovább olvasom