Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 19°C | 28°C Még több cikk.

Új csarnok épül uniós pénzből

Uniós támogatásból új üzemcsarnokot épít Győrben a General Vagyonkezelő Kft.
A megközelítőleg 1000 m˛-es csarnokban transzformátorok tekercsrendszereinek gyártását, a csarnokhoz csatlakozó korszerű, környezetbarát technológiát képviselő felületkezelő komplexumban a felújítandó transzformátorok vasszerkezetének szemcseszórásos felület-előkészítését és festését végzi majd a társaság.

A közel 180 millió forintos beruházás során 20 új munkahelyet is teremtenek.
A tekercsgyártó üzemben a transzformátorgyártó társaságok beszállítójaként – az általuk gyártott új transzformátorokhoz – készítenek különböző típusú 120 kV-os és középfeszültségű tekercsrendszereket.

A felületkezelő létesítése lehetővé teszi új, jó minőségű, gazdaságos, a megrendelők igényeit kielégítő festékrendszerek alkalmazását is, amely minden tekintetben megfelel a jelenleg érvényben lévő környezet- és levegővédelmi előírásoknak. A beruházással lehetőség nyílik nagyméretű és súlyú fémszerkezetek felületkezelésére is, mivel a komplexumot vasútisínpár-csatlakozással is ellátják.

A cég közel 72 millió forint uniós támogatást nyert a „Telephelyfejlesztés" című pályázaton a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében.

A közel 180 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházásból nemcsak egy új gyártó üzemcsarnokot építenek, hanem 20 új munkahelyet is teremtenek. A munkálatok 2011. áprilisban kezdődtek és a tervek szerint az idén befejeződnek – mondta el Stubán Róbert, a cég ügyvezető igazgatója.

Olvasóink írták

  • 2. apex 2011. május 05. 14:31
    „Rengeteg üresen álló csarnok található Győrben, biztos, hogy újat kell építeni?”
  • 1. janika 2011. május 05. 08:46
    „A közpénz! Természetesen az, akkor is, ha "uniós pénz " a neve! mennyi is a hajléktalanok száma amit a politika termelt?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepel a Vöröskereszt: Győrben járt Habsburg György

A Magyar Vöröskereszt 130 éves évfordulója alkalmából rendezett világnapi ünnepséget a… Tovább olvasom