Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Új buszmenetrend

Igazán jelentős változások nem várhatók a Kisalföld Volán új menetrendjében – ez látszik most, bár az egyeztető tárgyalások még javában tartanak.
Valamikor októberben készül el országosan és megyénkben is az új buszmenetrend. Az új közlekedési rend kialakítása az igények és a lehetőségek megkísérelt összehangolása folytán igen aprólékos munka: megyénkben a Kisalföld Volánnak csaknem 3 ezer járata közlekedik naponta!
Az egyeztető tárgyalások a települési önkormányzatokkal és a viszonylag nagy létszámot foglalkoztató munkaadókkal már javában tartanak, jó részük le is zajlott.

A Kisalföld Volán egyelőre nem tud plusz munkáltatói igényről. A munkaerő-csökkenéssel a Volán nem igazán foglalkozik buszjáratok szempontjából. Kivétel lehet Kapuvár, ahol az ottani cégek létszámleépítése ezres nagyságrendű. A Rába és a Ringa gyáraiba több százan utaztak naponta a környező településekről.
Lapunknak arra a kérdésére, hogy a megyénkhez az utóbbi időben csatlakozott községek közlekedési igényei mit jelentenek a Kisalföld Volán számára, Pócza Mihály, a társsdság vezérigazgatója elmondta: tapasztalatuk szerint e települések utazási feltételei javultak, de igényeik változhatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitüntetett önkormányzat

Augusztus 20. alkalmából a győri önkormányzat, illetve munkatársai több rangos országos elismerésben… Tovább olvasom