Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Új bekötő út épül Győr és Győr-Szentiván között - videó, fotók

Őszre várhatóan teljesen elkészül a nyílegyenes Vonal út. A kisalfold.hu információi szerint az új bekötő út elején egy bevásárlóközpont is létesülhet.

Az elmúlt bő egy évtizedben nem tartottak szinte olyan győri közmeghallgatást, ahol szóba ne került volna a Győr és Győr-Szentiván közötti Vonal út. Bár a rendezési tervben több mint egy évtizede szerepelt az új út, pénzt mostanáig nem sikerült találni a megvalósítására.

"A februári közgyűlésen ironikusan megjegyeztem, hogy az új útra 770 éve várnak a szentivániak, mivel 770 éve alapították a települést. Viccet félretéve: több mint negyven éves kívánságról beszélünk.

Már a hetvenes évek elején szóba került ugyanis, hogy az egykori szekérútból kialakított kacskaringós és balesetveszélyes út helyett szükség lenne egy Győrbe vezető másik útszakaszra" - kezdte portálunk érdeklődésére dr. Sík Sándor, a városrész önkormányzati képviselője.

Az út létjogosultságát mi sem támasztja alá, minthogy Győr-Szentivánon közel 10 ezren élnek - alig valamivel kevesebben, mint Csornán.


Videó: Cseh RóbertAz idei év második győri közgyűlésről írt online tudósításunkat ide kattintva olvashatják el! 


A nyílegyenes úton már most száguldoztak egyesek

"A Vonal út kétharmada készült el, de az aszfaltozásra váró, murvás részen is lehet már közlekedni. Az összesen 1,5 kilométeres útszakaszon perceken belül el lehet érni az Audihoz, illetve a többi, Ipari Parkban működő üzemi területre.

Régen a Vagongyár miatt lett volna ésszerű megépíteni az utat, de napjainkban is hasonló a helyzet: lassan minden második szentiváni családban dolgozik valaki a négykarikás autógyártónál. A szóban forgó útszakaszon kerékpárút is a helyiek rendelkezésére fog állni" - folytatta Dr. Sík Sándor.

Arra a kérdésünkre, hogy a nyílegyenes bekötő út nem kínál-e majd balesetveszélyes helyzeteket, a városrész önkormányzati képviselője úgy válaszolt: "a kérdés jogos. Miután Prédl Antallal, a Győri Útkezelő Szervezet vezetőjével több mint egy órán át figyeltük a forgalmat egyik este, s azt tapasztaltuk, hogy több autós a murvás résznél félig-meddig a kerékpárúton is száguldozott, sebességcsökkentő megoldások mellett döntöttünk.

A táblaerdő a balesetek elkerülését szolgálja, mint ahogy a biztonságos közlekedés érdekében kis törést építenek majd az útba a lakóházak közelében".


Nézze meg fotókon az Új bekötő utat Győr és Győr-Szentiván között! Képek: Cseh Róbert


A Vonal út elején egy bevásárlóközpont is otthonra találhat

"A kész szakasz építése 250 millió forintba került, míg az építésre váró rész 236,7 millió forinttal szerepel az idei költségvetésben. Az Audiba közlekedő buszok elképzelhető, hogy megállnak majd a Vonal úton, de a 31-es számú buszok maradnak a Váci úton.

Az árokrendezés és szervizút kiépítése a mezőgazdasági gépek számára egyelrőe nem történt meg, valamint pár földtulajdonossal még megállapodás előttünk áll. Reményeim szerint, ezekkel nem lesz gond.

Mint ahogy azok a szentiváni lakók is örömmel használják majd az utat, akik megfogalmazták aggodalmukat a házuk és az út közelsége miatt. A kész utat várhatóan ősszel tudjuk átadni" - zárta szavait dr. Sík Sándor.

A kisalföld.hu információi szerint a Vonal út elején egy bevásárlóközpont is otthonra találhat, mely nagyban javítaná a településrész kereskedelmi ellátottságát.

Ezen kívül az idei büdzsében 220 millió forintos tétellel szerepel a tibormajori út kialakítása, míg az elkövetkező években a Vonal úthoz hasonló, nyílegyenes szakasszal megvalósulhat Győr-Szentiván és Likócs összekötése is.


Dr. Sík Sándor a murvás szakasz előtt

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyulladt egy pajta Rábapatona mellett - fotók

Információink szerint a rábapatonai Győri utcában teljes terjedelmében ég egy pajta kedd délután. Tovább olvasom