Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Új bejáratok az egyetemen

Győr - A napokban megkezdődött a Széchenyi István Egyetem fejlesztési programjának infrastruktúrát érintő része.

Ez több ideiglenes korlátozással jár, melyek erősen érintik a közlekedést, az intézmény egyes épületeinek megközelítését.

A fejlesztés 6 milliárd 856 millió forintos összköltségvetésből valósul meg, amelyből mintegy 360 millió forintot az egyetem önerőként biztosít. A beruházás, az új épületek alapvetően megváltoztatják a campus arculatát.

A munka a közműkiváltásokkal, a tanulmányi épület két ideiglenes bejáratának kialakításával, a közlekedés és a parkolás eddigi rendjének módosításával kezdődött. A munkálatok miatt megváltozott az egyetem megközelíthetősége, megszokott belső közlekedési, gyalogosforgalmi rendje, a zajszint, a parkolás.

Határidőre átadták a munkaterületet a kivitelező cégeknek a nagy parkoló területén. A megszűnő parkolóhelyek helyett elsősorban a városi-egyetemi csarnok mögötti parkolót célszerű használni. A kellemetlenségek csökkentése végett további ideiglenes parkolót alakítanak ki, amelyek építése október elején kezdődik.

A munkaterületeket érintő jelentős korlátozás miatt célszerű minden érintettnek átgondolni közlekedési szokásait, javasolt a városi autóbuszjáratok és a kerékpár használata. Ez utóbbit új tárolók létesítésével is segítik.

Már csak a tanulmányi ˝D˝ épület nyugati részén és a ˝BC˝ épület alagsorában, a laboratóriumi épületek felől, az ideiglenes új bejáratokon lehet bemenni az épületbe. A BC épület felőli bejárat akadálymentesített lesz s a tanulmányi épület liftjei elérhetők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Építési telek a fejlesztés záloga

Az elmúlt hat évben mintegy 150 önkormányzati telek kialakításával háromszázmillió forint bevételre tett szert a település. Tovább olvasom