Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Új Bácsai út – A tervek szerint az időjárás ellenére is határidőre elkészül

Az időjárás nem hátráltatta jelentősen a győri új Bácsai út építését, csak néhány napos kimaradást könyvelt el a kivitelező.

Jó hír a kis-bácsaiaknak, hogy az út vízelvezetésével a gyakran elúszó utcák problémáját is meg kívánják oldani.

Jelenleg a felszíni vízbekötésen dolgozik az új Bácsai utat építő Magyar Aszfalt, s ehhez kapcsolódóan a szakemberek egy ülepítőtartályt helyeznek az itteni horgásztóba, hogy – a szabadhegyi tározóhoz hasonlóan – védje a víz minőségét.

A talaj stabilizációját követő aszfaltozás már látványosabb és gyorsabb lesz.
A talaj stabilizációját követő aszfaltozás már látványosabb és gyorsabb lesz.

A földmunkák befejeződnek, hosszanti irányban már teljesen kialakították az 1,1 milliárdos beruházás nyomvonalát. A látványosabb, de jóval gyorsabb munka most következik, hiszen a talaj stabilizációja után jöhet az alap és a kopóréteg az útra, amely a rossz minőségű és túlterhelt régi Bácsai útnak nyújt majd alternatívát. A mostani munkálatok során készül el az a vízfogadó is, amelybe a külső Bácsai út és a gyakran elúszó kisebb utcák csapadékmennyiségét is elvezetik, így megoldódhat a Szabadság és a Kultúrház utca problémája. Emellett egy villanyoszlopot és egy gázfogadót is ki kell váltani, mielőtt kiépül a körforgalom a Csemete utcánál.

A tervek szerint az új út mellé zajvédő fal kerül, s körülbelül 28 ezer négyzetméteres, burkolt felületen autózhatunk majd a régi Bácsai úttal párhuzamosan, míg a közvilágítási hálózatot 1300 méteren építik ki. Ottófi Rudolf alpolgármester, bácsai képviselő úgy tájékoztatott: az időjárás miatt nem hetekig, hanem csak néhány napon át állt a munka. Emiatt elképzelhető, hogy ugyanennyit csúszik az építkezés, de most még úgy tervezi a kivitelező, hogy tartja az augusztus 30-i határidőt. Az alpolgármestertől megtudtuk: más folyamatban lévő nagyberuházást sem hátráltatott a hetek óta tartó ítéletidő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keszthelyen vendégszerepelnek a Széchenyi Futam járművei

A tavalyi, nagy érdeklődést kiváltó kezdeményezés folytatásaként 2010. június 6-án újra Keszthelyre… Tovább olvasom