Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Új arculattal, korszerűbben

Győr-Moson-Sopron - Személyes adónaptárral könnyebb lesz a bevallás, és az APEH megváltozott arculatú internetes portálja is korszerűbb, kezelhetőbb lett.
Folytatja szolgáltatásainak bővítését, a megújulást, és az ügyfélbarát, az adózókat segítő tevékenységét az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal – kaptuk az információt a regionális igazgatóságtól. Szeptember 1-jétől új színben, új arculattal, az adózók számára korszerűbb, kezelhetőbb formában jelenik meg a világhálón az adóhatóság, és személyes adónaptárt is kialakítottak.

Több hónapig készült a személyes adónaptár programja, mert több száz logikai feltételnek is eleget kell tennie. A hivatal már több, mint egy hónapja teszteli az új rendszert. Ebben adószakértők és adótanácsadók is közreműködtek.

A személyes adónaptárt úgy alakították ki a szakemberek, hogy a magánszemélyek, vállalkozások adózással kapcsolatos kérdésekre adott válaszaikkal egyedileg álljon össze. A rendszer menüjében kérdésekre kell választ adni, amelyhez a program segítséget nyújt. A válaszok alapján a program eljuttatja az adózóra vonatkozó bevallások listáját nyomtatványszámokkal, az azokra szóló benyújtási és fizetési határidőkkel.

A szolgáltatást kétféleképpen lehet igénybe venni. Egyrészt anonim felhasználóként az adóhivatal honlapján, de egy e-mail cím akkor is szükséges, hogy a rendszer üzenetet tudjon közvetíteni. Másik lehetőségként lehet használni az ügyfélkapu rendszerét. Aki itt regisztrált, a különféle adózási, bevallási határidők lejárta előtt figyelmeztető e-mailt kap. A rendszer az előállított személyes adónaptárakat megőrzi, így azokat a felhasználó a későbbiekben bármikor megtekintheti. Ezt a szolgáltatást legkésőbb szeptember 10-étől lehet igénybe venni.

A személyes adónaptár már a megújult APEH-honlapon lesz elérhető. A honlap változtatásait szakmai megfontolások is indokolták. Új helyen látható például az adózási határidőkre figyelmeztető rész, a web-felület színárnyalatában az APEH új arculatához illeszkedő színek jelennek meg, azaz a bordó és a szürke. A főlap felső harmadában Budapest látképe az aktuális napszaknak megfelelően hatóránként változik.

Másik érdekesség a gyakran ismétlődő kérdések (GYIK) menüpont. Itt az APEH-hez érkezett kérdésekre adott válaszok találhatók, amelyek megkönnyíthetik a továbblépést egy-egy ügyben.

Az Apeh honlapja (www.apeh.hu) a hazai web-felületek között a leggyakrabban látogatott oldalak között szerepel, idén például már több mint 12 millióan kattintottak rá hosszabb-rövidebb időre. Továbbra is hozzáférhető és használható a gyengén látók, vagy vakon élő emberek számára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Külföldi nálunk nem adhat vért?

Győr-Moson-Sopron - Olaszországban élő olvasónk itthon szeretett volna vért adni, de a kék európai egészségügyi igazolványt nem fogadták el. Pedig... Tovább olvasom