Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Ugyanannyi szabálytalan autós

Semmivel sem kevesebb a szabálytalanul parkoló autó a győri belvárosban, mint tavaly ilyenkor.
Mennyit ért a parkolási szigorítás Győrben? – nem csupán a kerékbilincselés és az autóelszállítás bevezetésének lassan egyéves évfordulója miatt néztünk utána újra a helyzetnek, hanem mert kezdődik a turisztikai szezon, s a legnagyobb kulturális eseménysorozat, a Győri Nyár is. Nem lepett meg az eredmény, hiszen aki a belvárosban rendszeresen megfordul, az eddig is láthatta: hónapról hónapra enyhült a szigor, s ezzel párhuzamosan gyarapodott a tilosban parkoló autók száma.

Árpád úti szlalomozás

Nézzük hát: mivel az Árpád úton a vízügyi „palota" és a megyeházi parkoló zárt, a hely pedig rendre kevés ebben a zónában, ezért szinte nincs olyan időszak a nap folyamán, amikor nem állna meg ott valaki. A nagyobb baj nem is az autósokkal van, hanem a buszokkal: ők továbbra is ott parkolnak, s nem csupán 15 percig, ahogy a tábla engedi. Ezt a kört már nemegyszer lefutottuk, s a válasz továbbra is ugyanaz: a Rába Hotelbe vendégeket szállító járművek vezetői nem akarják megkockáztatni, hogy a buszt egy csendes parkolóban feltörjék, ezért inkább ott maradnak „tűzközelben", a forgalmas belvárosi szakaszon.

Kerékbilincs sehol

A Bécsi kapu tér – bár már kevésbé látványosan – még mindig kedvelt parkolási terep az autósok számára. Régen itt, illetve a Király utcában lehetett látni a legtöbb kerékbilincset az autókon, de mostanság ezzel sem találkozunk. (Ezért nyilván nem háborognak az autósok.) Az

autóelszállítás gyakorlatilag megszűnt – ezt már hónapokkal ezelőtt megírtuk –, de a kerékbilincsről azóta sem sokat tudni. Annyi információnk van ezzel kapcsolatban, hogy az adatvédelmi kérdésekben nem jutottak eddig dűlőre az illetékesek, ezért csökkent a büntetések száma drasztikusan.

Ahol visszaáll a régi rend

A Czuczor és a Jókai utcában hamarosan visszaállítják a megszüntetett parkolókat – a tilalomnak épp azért nincs már értelme, mert az autósok ugyanúgy megállnak, csak így már nem fizetnek a parkolásért. Tegnap kora délután a Czuczor utcában egyetlen(!) szabad hely sem volt – a tilos kockában. No nem mintha a szintén a parkolózár alá eső Bajcsy-Zsilinszky úton ne lett volna szabálytalanul parkoló autó és motor... A helyzet ugyanez volt az Aradi vértanúk útján is, ahol második, egyébként megszüntetett parkolóhelyen állt valaki.

Nem váltjuk meg a világot ezzel a körképünkkel, ezzel tisztában vagyunk mi is. Szerettük volna felhívni mind az autósok, mind pedig a hatóság figyelmét arra: egy intézkedés (értsd: a parkolózár) semmit nem ér, ha nincs, aki betartsa s aki betartassa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogyitábor Győrújbaráton

Második alkalommal rendeznek egészségtábort a túlsúllyal küszködő 10–14 éveseknek… Tovább olvasom