Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

`Úgy mennek a dolgok, ahogy megígértük`

Győr - „Győrben úgy mennek a dolgok, ahogy azt a Fidesz–KDNP a választópolgároknak, Győr lakosainak megígérte. 2010-ig minden választási ígéretünket betartjuk, és az előkészítő munkából világosan látszik, hogy túl is teljesítjük” – reagált szerdán Németh Zoltán győri alpolgármester Neupor Zsolt városi MSZP-elnök egy nappal korábbi sajtótájékoztatójára. Ahogy arról beszámoltunk, a szocialista politikus szerint a jobboldali városvezetés első másfél éve a semmittevés időszaka volt.
Németh Zoltán szerint a túlteljesítés egyik példája éppen a Városház tér felújítása. „A tér átépítése – demagóg állítása ellenére – nem kerül 160 millió forintba. Ez az összeg győri közterületek felújítását, kialakítását szolgálja. Ennek része egyébként a városháza előtti tér is. A megvalósításra a hatályos jogszabályok szerint kerül sor, és szívesen várjuk azt a kivitelezőt, aki az előző városvezetésnek a teljes tér felújítására 70 milliós ajánlatot tett” – fogalmazott közleményében az alpolgármester. Megjegyzi azt is, hogy az előző, baloldali városvezetés semmilyen számottevő előkészített projektet nem hagyott hátra, a beígért uniós támogatásokból Győr egyetlen fillért sem látott, továbbá a kormányzat több milliárd forintot vont el az önkormányzattól.

A politikus azt is hozzátette: Győr a következő években nagyon komoly beruházásokat valósít meg.

„Ideje lenne feltennie magának a kérdést: mi a fontosabb? Minden konstruktivitást nélkülöző kérdéseket feltenni vagy valódi javaslatokkal igazolni rátermettségét, segíteni a közös munkát azért, hogy a közgyűlés tagjaként a ciklus végén ne legyen hiányérzet önben, hogy semmit sem tett a közös siker érdekében” – zárul Németh Zoltán közleménye.

Olvasóink írták

 • 6. utazok 2008. május 30. 19:47
  „A tilosban parkoló autók száma egyre csak nő. Miért nem lehet rendet tenni e téren ? Ehhez nem kellenének milliárdok, csak rendelet betartatás. A másfél év alatt ezzel lehetett volna már kezdeni valamit. A kosszal , szeméttel is kellene kezdeni valamit, mielőtt teljesen ellepi a várost. A vidéki pályaudvar környéke néha putrira hasonlít. Hol vannak a közterület felügyelők? Ajánlom az érdekelteknek egyik-másik megyei város megtekintését, gyűjthetnének tapasztalatokat. Persze a megyei FIDESZES vezetők is Velük mehetnének.”
 • 5. Vak Pali 2008. május 29. 22:04
  „Azért ne feledkezzünk el a Kun elvtárs nagy harczi tettéről! A Szekeres elvtársnak a Műszaki Főiskola Egyetemmé ,,szentelése" miatt ingyen átjátszotta a Petz Egészségügyi Középiskolát! Most ott áll teljesen kihasználatlanul. Mi pedig várhatjuk az ukrán vendégmunkásokat az egészségügybe!
  Addig majd bejárnak a rokonok!
  Az ,,Egyetemi" Sportcsarnokot koncerteken kívül használják valamire? Netán néha labda is pattan ott?
  Nagy dicsőség, hogy egyetemi város Győr, közben pedig az egyetem környékén derékba törik el a fákat a derék ,,egyetemista" hallgatók!
  Vicces Ödön ez a nagy lihegés. A FIDESZ legalább nem liheg, igaz, nincs is - a hatalmi harcon kívül - amibe bele fáradhatott volna.
  Egyenesen a tanácsköztársasági felmenőkkel büszkélkedő, egykori Aczél titkár a Köteles Kövér jött rendet rakni selyemzsinórral a kezében ide Győr városába!
  Az Önkormányzatok szivatását pénzelvonás ügyben a FIDESZ kezdte, meg lehet nézni a jogszabályokat Kedves korántsem elfogult Revü!”
 • 4. Börönd Ödön 2008. május 29. 20:10
  „Kedves Revű!
  Lehet, hogy Ön nem Győrben lakik? A Németh Zoltán nevezetű ,,alpolgármesternek" titulált személy ugyanis a Kisalföldben nyilatkozott úgy, ahogy az ötvenes években szoktak az elvtársak. A saját főnökét Borkai Zsolt polgármester urat fikázta ordenáré módon! Jellemzően kommunista szokás!
  Amennyiben itt él a városban az elmúlt, Ön által nagyon lebecsült időszakból tudna azért talán felsorolni a burkolatnál is többet! Felüljáró, aluljáró, Egyetemi Sportcsarnok, Iskolai tornatermek, Aula és közösségi tér a Pállfyban Színházterem a Szabadhegyi Középiskolában, Szentiváni Faluház, az összes körforgalom! 2 év alatt úton, játszótéren, közlekedési lámpán kívül volt valami ÉPÍTKEZÉS is talán itt Győrben? Várom nagyon kedves, és bájosan kioktató szeretetreméltó válaszát!
  Ödön”
 • 3. revü 2008. május 29. 14:44
  „Kedves Bőrönd! Mi az, hogy a Fideszes képviselők utcáit? Ott csak a fideszes képviselők laknak, senki más? Ha arra gondol, hogy az ő körzetükben újítanak fel, nos, a 21-ből 19 körzetben fideszes képviselő van, így hát nehéz nem az ő körzetükben utakat felújítani...
  Honnan tudja maga, hogy Németh Zoltán hogyan szúrta hátba a főnökét? Ott állt közöttük? Talán abban is olyan jártas, hogy a szoci politikusok hogyan szokták elvágni egymás torkát? Nem??? Kérdezzen utána, nem semmi műveletek. Egyébként meg híd is lesz, kereszteződés meg sportlétesítmény is, de talán várja meg a ciklus végét, oké? Vagy Baloghnak is állandóan ezzel verte az ajtóját? Ja? Hogy akkor kussolt? Csak azt ne mondja, hogy azért , mert fejlődött a város, mert akkor kiröhögöm. Tudja, Debrecenben tényleg másként mennek a dolgok. Pl. olyan jobboldali ntézményhálózata és médiája van a városnak, ahol nem a városvezetés állandó cseszegetésével vannak elfoglalva, s a szemellenzősökkel észre vetetik azt is, mennyi pénzt vett el az önkormányzattól a kormány... Mert magától ezt ön sem látja, sajnos.”
 • 2. Robusto 2008. május 29. 09:24
  „De hát lesz országzászló! Mi kell ennél több?!”
 • 1. Börönd Ödön 2008. május 29. 07:32
  „Azon kívül, hogy a FIDESZES képviselők utcáit újítgatják fel, hordozható nemzetiszínű szalagos ünnepségeket tartanak, még felújítják a városház teret is.
  Ezek szerint a városház tér felújítása lesz a nagy harci tett?
  Ez a Zotyó csak burkolatban bír gondolkozni? A főnőkének a hátba szúrásában azért eredményesebb volt a fiatalember. Jó lenne, ha valami már végre készülne is:
  híd, új kereszteződés, sportlétesítmény, villamos vagy valami, ami az aszfalton túl még létezik, persze bölcsebb városokban! Jó lenne újra ellátogatni Debrecenbe!
  Debrecenbe kéne menni ...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Graboplast: régi helyen új gyár

Győr - A Graboplast győri telephelyén hónapok óta munkagépek dolgoznak. Eddig zömében csak… Tovább olvasom