Kisalföld logö

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 8°C | 15°C

Ugrósánc épül a pázmándi sípályán

Snowboardpályát építenek a győri hódeszkások a pázmándfalui sípályán, ugrósánccal, csúszócsővel. A tulajdonos ígéri: ha hó lesz, a felvonó is működni fog, igaz, amit lehetett, (idén is) elloptak belőle...
Az 1978-ban épült sípálya fénykorában volt, hogy kétezren szórakoztak a kivilágított, felvonóval ellátott három lesiklópályán, az utóbbi években azonban alig néhány napra – tavaly mindössze egyetlenegyre – nyitott ki hivatalosan a létesítmény,

A szebb napokat látott sípályán szokatlan mozgolódást vehettek észre a környékbeliek az elmúlt hétvégéken: munkagépek vették birtokba a domb északi lejtőjét, ahol hamar látni lehetett, hogy ugrósánc épül. A sípálya tulajdonosát, Schéder Tamást néhány hónapja keresték meg a győri hódeszkások azzal, hogy szeretnének snowboardpályát építeni a dombon. A tulajdonos ingyen engedte át a területet a lelkes, huszonéves fiataloknak, akik vállalták, hogy az építésen kívül besegítenek az egyéb „tereprendezési" munkákba.

– Az ugrósánc már készen van, terveink szerint még két csúszóbokszot építünk – ez egy 4–5 méteres, fém- és falemezekből épített alakzat –, valamint egy akrobatikus elemek bemutatására alkalmas csövet. Ha lesz igény és hó, szeretnénk folyamatosan fejleszteni a pályát – tudtuk meg Kondor Ádámtól, a snowboardos baráti társaság „szóvivőjétől". Ádám eddig Ausztriába és Szlovákiába járt át csúszni a barátaival, de reméli, idén lesz annyi hó, hogy nem kell átlépnie a határt, ha hódolni akar szenvedélyének.

A több százezer forintos összköltségű földmunkákat a fiúk saját erőből finanszírozzák, s az idei évet afféle próbának szánják, hogy kiderüljön, mekkora igény (és mennyi hó) lesz télen a pálya iránt.
Ha a síelők és szánkózók nem is (utóbbiakat külön szánkópálya várja), a tolvajok előszeretettel „látogatják" a létesítményt: évről évre ellopnak mindent a gépházból, ami mozdítható.

Schéder Tamás idén már meg sem lepődött, amikor észrevette, hogy lába kelt a biztonsági áramkör vezetékének, azon azonban már ő is megdöbbent, hogy valakik elvitték a betonból készült ellensúlyokat, amelyek a drótkötelet feszítették ki. Ennek ellenére a tulajdonos idén szeretné beindítani a felvonót, feltéve, ha lesz elég hó.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A városháza alig bírja a díszfényeket

Egymillió forintos, tűzoltás jellegű beavatkozásra volt szükség a győri városháza villamos hálózatában novemberben, mert a rendszer a szakemberek szerint nem bírta volna el a műemlék épület ablakai és erkélye, valamint a tér két fenyőfája karácsonyi díszkivilágítását. Németh Zoltán alpolgármester a Kisalföldnek ezzel érzékeltette, miért szükséges a következő években felújítani a teljes hálózatot. Tovább olvasom