Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Ufó helyett lampionokat eregettek – de mi ez az új hóbort?

Győr – Kedden óriási érdeklődést váltott ufós anyagunk, de estére lehullt a lepel. Több olvasónk is írt ugyanis arról a társaságról, mely világító lampionokat eregetett a színház mellől. Ha nem hallott volna a repülő lámpásokról, írásunkban most sok mindent megtudhat erről a világújdonságról.
"Na, gondoltam hogy ebből ufóügy lesz! Saját szememmel láttam hogy egy körülbelül 9 fős társaság (férfiak-nők) eregetik fel ezeket a Nemzeti Színház elől.

Arra bicajoztam, és arra lettem figyelmes, hogy az illetők mit hadonásznak a szemeteszsák kinézetű tárggyal. A belsejében égő volt, az egész úgy nézett ki, mintha lampion lett volna, majd eleresztették és szépen lassan, méltóságteljesen emelkedni kezdtek.

Csodálatos látvány volt, a vidéki buszpályaudvarig tartottam szemmel őket, tehát tanúsítom az esetet, mindenki megnyugodhat, a mítosz lerombolva, NEM UFÓK voltak" – írta mitulatbatti.

Tanuljanak a haladó eregetőtől!
Tanuljanak egy haladó eregetőtől!

Több nézelődő fényképezte mobillal

Hozzá hasonlóan látta a sztorit, vagyis újabb szemtanúról beszélhetünk Dave esetében.

"Csütörtök este 8 körül jártam a színház közelében, tényleg volt a bejárat előtti lépcsőkön egy jól öltözött társaság, akik viszonylag nagyméretű, repülő lampionokat eregettek. Több nézelődő is mobiltelefonnal fényképezte a hangulatos lufi eregetést.

Ufótevékenység vagy egyéb földönkívüli dolog számlájára a jelenség ezért sem írható, semmilyen szenzáció nincs benne."

"Nagyon tetszett a dolog"

Még egy fórumozó szemtanúnk is akad.

"Ott voltam, amikor indították a repülő lampionokat! A színház előtti téren egy jól öltözött csoport indított körülbelül 20 lampiont. Lehet valami osztálytalálkozó, vagy bankett tiszteletére indították a cuccokat. Nagyon tetszett a dolog, de szerintem veszélyes dolog volt a fáklya méretű lángok miatt.

Ha például belobban az egyik papírcucc, akkor visszaeshetett volna valamelyik tetőre" – vélekedett Dakota.

Mások is ufóra gyanakodtak

Természetesen több olyan olvasónk is akadt, aki már korábban sem tudta mire vélni a színes, szárnyaló gömböket.

"Szilveszter éjjel mi is láttunk egy érdekes jelenséget. A sok tűzijáték között felszállt egy narancs színű fénygömb, aztán egy bizonyos magasságnál elkezdett vízszintesen úszni, pár percig lehetett látni, aztán elhalványodott. Mi is ufóra gyanakodtunk" – szólt hozzá enéh.

A kisalfold.hu kedden is beszélt az esetet elsőként jelentő mérnökkel, aki azt mondta: "amikor megláttam a You Tube-os videót, magam is elbizonytalanodtam, de nem teljesen".

Végszóra legyen elég ennyi, s kéretik a fórum kulturáltabb hangnemben történő, felesleges sértegetés nélküli folytatása.

Repülő lámpások – remek szórakozás, gyönyörű látvány vagy egy újabb újgazdag allűr? 

A tavalyi nyáron igazán különleges újdonság látott napvilágot. A távoli keletről érkeztek hozzánk ezek a repülő lámpások, melyek felengedése akár egy esküvő izgalmas és látványos esti programja is lehet.

Távol-Keletről indult a lampionok világhódítása
Távol-Keletről indult a lampionok (világ)hódítása

Az égbe emelkedő papírballonok eredete a keleti világban több száz évre nyúlik vissza. Még mindig él a hagyomány, hogy a lámpásokba feleresztéskor belesuttogják a kívánságokat, melyek valóra válnak, és a lámpás felszálltakor az égbe viszi a ránk leselkedő rosszat, betegséget, bánatot, majd amikor fénye kialszik, egy tisztább élet kezdődik el.

A lámpás bambuszból, rizspapírból és egy speciális mécsesből áll, mely a meleg levegő hatására emelkedik fel a levegőbe (mérettől függően) 250-500 méter magasságba, néhány percig lebeg, majd amikor a mécses elég, leereszkedik a földre.

A lámpás 3 méretben, fehér, sárga és narancs színben kapható. A legkülönlegesebb változat ember nagyságú és szív formájú, illetve vízparti esküvőkre úszó lámpás is kapható.

Bővebb információ: www.probonitas.hu


Olvasóink írták

 • 8. demonic 2010. június 25. 15:06
  „De jóóóóóóó!”
 • 7. farkasbalintm 2009. január 14. 15:46
  „nana. nyugodtan lehet ufo. nézzük csak meg UFO=Unidentified Flying Object, azaz "azonosítatlan repülő tárgy"
  tehát aki nem ismerte eddig, annak azonosítatlan. repült is, tárgy is, így az ufo kifejezés nagyon is találó volt bizonyos körökben :P”
 • 6. botman 2009. január 14. 14:28
  „Ez aztán nem újdonság...tavaly szilveszterkor is ilyeneket engedtem fel valamint sz.napkor is!
  Egyáltalán nem veszélyes, az egészből ami visszamarad az a fél centi vastag bambuszkör az alján, a papír elég vagy szétszakadozik a francba!
  Amúgy sem lehetne ezt összeszedni, elrepül ki tudja hová....ki az az őrült aki ezt megkeresi 10 perc repülés után?!
  Még hogy ufók....gyagyások!”
 • 5. enéh 2009. január 14. 10:54
  „Na-na, én azt csak viccnek szántam, hogy UFO-ra gyanakodtunk. Lemaradt a szmájli :) Mindenre van magyarázat...”
 • 4. usagyor 2009. január 14. 10:19
  „Látjátok, én mondtam! /lásd tegnapi cikk hozzászólásai/
  Egyébként nem új dolog, évek óta él hazánkban is, én is tervezem, hogy az esküvőmön eresztek lámpást, és mint kis csillagok lebegnek, kívánságot is köthetek hozzá, a baj csak az,hogy nagyon körültekintőnek kell lenni, eléggé szabályozva van, hol lehet gond nélkül felengedni ezeket.
  Mondjuk arra kiváncsi lennék, hogy az illetők össze szedték e a később lezuhanó lámpásokat, ugyanis ez a minimum, az árusítók is így hirdetik! !!!!!!

  Üdv Mindenkinek :)”
 • 3. farkasbalintm 2009. január 14. 09:55
  „"szándékos gyújtogatók" ezt hogy gondoltad? nem voltam ott, nem is láttam, most olvasom a híreket, de ez minden, csak nem gyújtogatás. vagy akkor én is szándékos gyújtogató vagyok, amikor itthon a párologtató alá beteszek egy gyertyát és meggyújtom.

  "És ha a mécses valami éghetővel találkozik és meggyullad valami" színház környékén, meg úgy a belvárosban is sok faszerkezetes, nádtetős ház van. meg valószínű ha annyira veszélyes lenne, akkor nem reklámoznák, és nem is lehetne sehol a világban használni. inkább ilyennel játszanak, mint tüzijátékkal szerintem.
  (vagy hívjanak meg minket tűzzsonglőrködni, az is szép :D )”
 • 2. kisg 2009. január 14. 09:16
  „Ez derék. Szóval szándékos gyújtogatók garázdálkodtak a belvárosban. Ezt szabad? És ha a mécses valami éghetővel találkozik és meggyullad valami?”
 • 1. Nanu 2009. január 14. 08:24
  „Ezeket még egy egy éves gyerek sem nézné ufónak .. ennyi :) bocs ha lett volna helyesírási hiba..:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb bűncselekmény volt

Győr-Moson-Sopron - Nehéz, de eredményes évnek nevezte a tavalyit a megye rendőrfőkapitánya. A… Tovább olvasom