Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

Üdítő művészeti séta az idősklubosokkal

A barokk Győr megannyi szépségével, a templomok és a védőszentek történetével ismerkedhettek a győri idősklubok tagjai. A programra mintegy nyolcvanan jelentkeztek.

A röpke séta sokkal inkább üdítőleg, mintsem fárasztólag hatott – a szépkorúak kiemelt érdeklődéssel fogadták a lehetőséget. Utóbbira jellemző, hogy a több pályázattal is támogatott művészeti sétára a győri megyeszékhely 12 idősklubjából mintegy nyolcvanan jelentkeztek. Végh Sándorné betegsége miatt régen sétált ilyen nagyot, Varga Vincénét pedig leginkább a győri bazilika története ejtette rabul.


A séta a Széchenyi térről indult – felvételünkön a programon részt vevő idősek egy csoportja. Fotó: H. Baranyai Edina
A séta a Széchenyi térről indult – felvételünkön a programon részt vevő idősek egy csoportja. Fotó: H. Baranyai Edina

˝A múzeumi szakemberek segítségével pluszismeretekhez és élményekhez jutnak az idősek, s aki megőrzi testi-szellemi frissességét, kevésbé betegszik meg, de legalábbis nem a problémáival, a betegségével foglalkozik˝ – állítja Fodorné Mózes Erika gondozó, a program koordinátora, aki szerint Győr az idősek városa is, gondoljunk csak a népszerű Nagyinet tanfolyamokra vagy a Nyugdíjasegyetem előadásaira. E sorba illeszkedik a mostani művészeti séta is. Bódis Beatrix múzeumi népművelő szerint az idősek klubjaival élő a Xántus-múzeum kapcsolata, amelyet rendre kiegészítenek felolvasással. A templomok titkára, az időszaki kiállításokra, a védőszentek történetére az idősek kiváltképp kíváncsiak, de szeptembertől lehetőség lesz például a művészekkel, alkotókkal való találkozásra is.

Bódis Beatrix elmondta még, májusban a Rippl-Rónai-kiállításra is szerveznek csoportot, így az idősek és a barokk művészváros kapcsolata az eddiginél is élőbbé válhat. A csoport tagjai tegnap Székely Zoltán művészettörténész segítségével ismerhették meg a templomok titkait, a győri védőszentek történetét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzetközi perbeszédverseny a Széchenyin

A Manfred Lachs Világűrjogi Perbeszédverseny európai regionális fordulóját Győrött rendezték a… Tovább olvasom