Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Tűzvédelmi hiányosságok

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság konferencián adta közzé annak a gyakorlatnak az eredményét, mely a logisztikai és raktárépületek tűzvédelmi helyzetének vizsgálatával foglalkozott.

A parancsnokságok 78 létesítményt ellenőriztek, és 421 tűzvédelmi hiányosságot találtak. Ez az eredmény a szakemberek szerint kielégítő.

Az eseményen a körülményekről Debreczeni Zoltán tűzoltó főhadnagy, a gyakorlatok tapasztalatairól Ősze Csaba őrnagy számolt be. A vizsgálatok során arányosan a legtöbb hiányosság Mosonmagyaróvár, míg a legkevesebb Csorna környékén volt. Kiderült, több helyen a tűzcsapszerelvény-szekrény jelölése hiányzott, de az is, hogy 19 esetben nem helyeztek el a jogszabályoknak megfelelő helyre tűzoltó készüléket.

Az elvégzett gyakorlatok során akadt olyan létesítmény is, ahol egyáltalán nem volt üzemképes a tűzoltó készülék. Az igazgatóság gyakorlatokat is tartott mintegy 180 helyszínen, ezek között egyszintes és magas raktárok szerepeltek.

Az előző három évben az úgynevezett súlypontlétesítményekben négy tűzeset történt, melyeket az elektromos rendszer meghibásodása, túlterhelése, illetve gondatlan emberi közreműködés okozta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatvankilenc milliárd fejlesztési támogatás

Győr - Molnár Csaba sajtótájékoztatón felsorolta, az elmúlt 4 évben a kormányzati támogatásnak… Tovább olvasom