Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Tűzriadó a győri Kossuth-iskolában - Eredményes volt a gyakorlat

A tűzoltók átnézték a füsttel telített épületet, egyik tanteremben egy diákot találtak akit légzőkészülék segítségével mentettek ki.

A tömeg befogadására alkalmas és a nagy létszámú intézményekben, így különösen az oktatási intézményekben elengedhetetlen a kiürítés gyakorlása, gyakoroltatása.

Az ilyen rendeltetésű épületekben keletkezett tűzesetek felszámolása a tűzoltóság részéről nagy erő- és eszközigénnyel jár. Nagy segítséget jelent, ha az iskolákban, kollégiumokban tartózkodók a tűzoltók kiérkezése előtt szervezetten elhagyják az épületeket.

Hétfő délelőtt a Győri Kossuth Szakképző Iskola tartott tűzriadó gyakorlatot, melyen részt vett a győri hivatásos tűzoltó-parancsnokság is egy gépjárműfecskendővel, egy gépezetes tolólétrával és egy különleges tehergépjárművel.

A tűzoltók egy földszinti tanteremben füstgéppel füstöt állítottak elő, majd megszólalt az iskola veszélyt jelző csengője. A diákok a pedagógusok segítségével a „Tűzriadó Tervben" meghatározott útvonalakat igénybe véve, szervezetten hagyták el tantermeiket, három perc alatt vonultak ki az épület elé a kijelölt gyülekezőhelyre.

A tűzoltók átnézték a füsttel telített épületet, egyik tanteremben egy diákot találtak akit légzőkészülék segítségével mentettek ki. Ezután a tanárok létszámellenőrzést tartottak, majd tovább folytatódhatott a tanítás - adta hírül a katasztrófavédelem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Műszaki cikkeket lopott Győrben - A férfi beismerte a tettét

A befejezték a nyomozást Á. Péterrel szemben, aki műszaki cikkeket lopott el egy győri… Tovább olvasom