Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Tűzriadó a győri Bercsényi-iskolában - fotók

A tűzoltók egy diákot az ablakon keresztül mentettek ki emelőkosaras jármű segítségével.


˝A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság fő célkitűzései között szerepel a tűz megelőzése, a tűz elleni védekezésre való felkészülés, felkészítés. Ennek gyakoroltatása fontos feladat a gyerekek, az ifjúság körében is.

Jogszabályi kötelezettségüknek eleget téve, az iskolai tanév kezdetén, október 1-jén a Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakközépiskola és Szakiskola tűzriadó gyakorlatot tartott.

Az ilyen gyakorlatok célja, hogy a diákok és az intézményben tartózkodó dolgozók tűz esetén se essenek pánikba, hanem gyorsan biztonságos helyre meneküljenek˝ - tájékoztatta a kisalfold.hu-t Ruskáné Takács Anita tűzoltó hadnagy, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

Tűzriadó a győri Bercsényi-iskolában

Elmondta, a gyakorlat végrehajtását az intézmény vezetője, Németh Zsolt igazgató rendelte el, melyen a valósághű helyzetet szimulálva az igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője, Galumba Lajos tűzoltó százados és a Győri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság is részt vett egy gépjárműfecskendővel és egy emelőkosaras gépjárművel.

A tűzoltók az egyik tanítási óra alatt a földszinten és az első emeleten egy-egy füstgépet ˝vetettek be˝, majd felhangzott a veszélyt jelző szaggatott csengőszó az épületben.

A diákok a „Tűzriadó Tervben" meghatározott útvonalakat igénybe véve a tanári kar irányításával szervezetten, fegyelmezetten hagyták el a termüket, s három perc alatt vonultak ki az épület elé a kijelölt gyülekezőhelyre.

A tűzoltók átnézték a füsttel telített épületet, a tantermeket, s az első emeleti folyosón egy diákot találtak, akit az emelőkosaras jármű segítségével egy ablakon keresztül mentettek ki.


Miután mindenki sikeresen „megmenekült", az igazgató és a tűzoltósági főfelügyelő létszámellenőrzést is tartott, s folytatódhatott a tanulás.

A tűz esetén követendő helyes magatartásformák gyakorlása nagyban növeli az épületben tartózkodók biztonságát és segíti a tűzoltók munkáját, ezért igazgatóságunk hangsúlyozottan támogatja az ilyen típusú gyakorlatok tartását.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Győri Baloldal a gazdaságpolitikáról

Pápa Levente, az Együtt – A Korszakváltók Pártja elnökségi tagja és Varga Márk, a Győri… Tovább olvasom