Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Tűzoltás helyett tervszerű állagmegóvás

Fő beruházása, a Lébény–Káptalandomb turisztikai fejlesztési projekt mellett – többek között – a győr-újvárosi templom rekonstrukcióját, a csornai katolikus iskola bővítését, egy soproni épületegyüttesük tetőszerkezetének felújítását tervezi az egyházmegye.
A kivitelezési szerződést aláírták, a munkaterületet átadták, Győrben megkezdődött a felvonulás a katolikus egyházmegye fő beruházásának számító, 668 millió forintos Lébény–Káptalandomb turisztikai fejlesztési projekt munkálataihoz.

Szabó Péter építési irodavezető lapunknak elmondta: a lébényi teendőkről még egyeztetnek a Kulturális Örökségvédelmi Hivatallal a kőrestaurálási munkákkal, a templom csapadékvíz-elvezetésével és falszigetelésével kapcsolatban. A projekt érdemi munkái várhatóan márciusban kezdődnek el.

– Az idei teendők közül egyik legfontosabb, hogy pontos és részletes felmérés, nyilvántartás készüljön az egyházmegye ingatlanjairól, azok állapotáról. Ennek tükrében, pénzügyi lehetőségeink figyelembevételével szeretnénk áttérni a tűzoltásról a tervszerű ingatlan-állagmegőrzésre – említette Szabó Péter. – Beruházásaink közül Győrben a Jedlik utcai ingatlanunk teljes ablakcseréje, valamint néhány rossz állapotú káptalandombi épületünk felújítása lenne az egyik legsürgetőbb feladat.

Az egyházmegyei építési irodavezető ezenkívül beszámolt arról is, hogy az örvendetesen megnövekedett gyermeklétszám miatt szükségessé vált a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Közoktatási Központ „komfortjavító" bővítése. A városrész-rehabilitáció keretében megvalósulhat a győr-újvárosi templom rekonstrukciója is, amire a püspökség közösen pályázott az önkormányzattal. Az idei fontos feladatok közül Szabó Péter végül a soproni Szent György-plébánia és a Szent Pál Katolikus Kollégium épületegyüttesének tetőszerkezet-felújítását említtette, amelyhez a Nemzeti Kulturális Alaphoz pályáztak forrásért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hajtja a pénzét a Pannon-Víz - Győrben legtöbben Újvárosban tartoznak

Győrben a további sorrend: Sziget, Adyváros és Marcalváros. A Bakony-alján Csikvándon,… Tovább olvasom