Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Tűzhalál a győri kertvárosban

Szerda délután bennégett az épületben egy kigyulladt győrszentiváni kis téglaház egyik lakója.

„Ha nem megyek el a postára, Miklós még élne. Minek is kellett nekem elmenni" – ezt ismételgette szerdán kora délután Kukics Ferenc a győrszentiváni kertváros egyik valamikori hobbikertjében. A kert kisméretű téglaépülete előtt a földön fekete fóliával letakarva az az összeégett férfi volt, akit a házban találtak. A tűzoltók már csak az oltás befejezésén dolgoztak. A tüzet felfedező, a kis házat eredetileg bérlő Kukics Ferenc mesélte el a Kisalföldnek a történteket.

Kukics Ferencnek nincs órája, de bizonyosan dél felé ment el a házból kerékpáron a szentiváni postára, s amikor másfél órával később hazaért, már messziről látta, hogy lángokban áll a ház. Az ajtót nem tudta kinyitni, szerinte be volt zárva, úgy rúgta be. A férfinak kétsége se volt afelől, hogy lakótársa az, aki megégett a házban. K. Miklós, a harmincas évei vége felé járó férfi egy telefontársaságnál dolgozott, elvált, családja Győrben lakik. A kis házat Kukics Ferenc bérelte volna, de három éve munkanélküli. Egy szolgáltatócégnél dolgozott, szippantókocsival járt, de azon érték, hogy szeszt fogyasztott. Gondja volt már a házbérlet fizetésével, ezért is fogadott társat.
A férfi szerint a tüzet az okozhatta, hogy nyitva lehetett a kályhaajtó. A kis ház tele volt sokféle éghető anyaggal, töméntelen sok ronggyal, amellett is melegedtek. Az eset rejtélye, hogy a házban volt három eb, egy farkasölő, egy német juhász kutya és eg y keverék. Márpedig az állatok minden körülmények között a leghevesebben reagálnak a füstre. A tűzoltók egy összeégett kígyót is találtak a kis épületben. Egyetlen kutya élte túl a tüzet, amelyik a jelek szerint már nem fért be a házba.

A tűzoltók vizsgálják a tűz okát, a rendőrség pedig államigazgatási eljárás keretében próbálja tisztázni a történteket.
Az újságíró azon kérdésére, hogy a következő éjszakát hol tölti, Kukics Ferenc azt válaszolta: „Fogalmam sincs, talán az erdőben..."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktív a győrújbaráti Rotary Klub

A hazai 36 Rotary klub közül az egyik legfiatalabb, a győrújbaráti már tavaly hallatott magáról. Tovább olvasom