Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 23°C Még több cikk.

Tűzgyújtási tilalom az erdők védelmében

Általános tűzgyújtási tilalom van érvényben: az erdőkben és azok kétszáz méteres körzetén belül tilos az égetés. Kisebb avartüzek az utóbbi időben már a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. területén is előfordultak.

Általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a vidékfejlesztési miniszter március 11-től átmeneti időre. Magyarország erdeiben a csapadékmentes és szeles időjárás miatt fokozott tűzveszély alakult ki, ezért az erdőkben, valamint az erdőterületek határától számított kétszáz méteren belül tilos tüzet gyújtani.

Óvatosan: Rábakecölre is riasztották már a tűzoltókat kisebb avartűzhöz.
Óvatosan: Rábakecölre is riasztották már a tűzoltókat kisebb avartűzhöz.

A tilalom kiterjed a kijelölt tűzrakó helyekre is, a közút és vasút menti fásításokra, valamint a parlag- és gazégetésre is. A miniszter felhívja a közúton és vasúton utazók, az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók figyelmét, hogy az égő cigarettát ne dobják el, mert ez fokozott tűzveszéllyel jár. A kiszáradt árokparton, a vasúti töltések mellett keletkező tüzek sok esetben közvetlenül erdő- és mezőgazdasági területeket is veszélyeztetnek. Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, erdővédelmi bírsággal sújtható. Az elrendelt tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes.

A tilalom kiterjed a kijelölt tűzrakó helyekre is, a közút és vasút menti fásításokra, valamint a parlag- és gazégetésre is.

"Működési területünkön (ami a megye keleti háromnegyed része) az utóbbi időben kisebb avartüzek már előfordultak, igaz, komolyabb tűzeset még nem volt" – mondta Iványi Ákos, a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. közönségkapcsolati megbízottja.

"Arra kérünk mindenkit, hogy ebben a veszélyes időszakban kerüljenek minden tűzzel kapcsolatos tevékenységet az erdők környékén. A természet, az erdő közös kincsünk, közösen kell vigyáznunk rá" – mondta.

Olvasóink írták

  • 1. nakivagyokén 2012. április 07. 15:37
    „A dohányzás, a tűzgyújtó eszközök radikális csökkenésével, fog csak javulni a helyzet, - hosszútávon!!!
    Meg a gazdák bírságolásával, - mert őrájuk nem vonatkozik a tűzgyújtási tilalom! A réteket, a leendő kaszálókat nem égetéssel, hanem gépi munkával kell rendbe tenni, a büntetési tétellel, ki lehet erőszakolni, eszközölni, hogy változtassanak a rossz, helytelen gyakorlatukon!
    Az illetékes szerveknek, már a télvégén, legyen figyelmük, a gazdák figyelmeztetésére, akkor elkerülhető, nagyon sok tűz eset!!
    " Madárvédelem - Természetvédelem"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtévesztés vagy csak véletlen?

Ha több árat is feltüntetnek az üzletben egy terméken, ha a polcon más van kiírva, mint amit a… Tovább olvasom