Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Tüzet oltottak a Dunán - fotók

Tüzet oltottak, kigyulladt hajó sérült személyzetét mentették, a Dunába folyt olaj terjedését is megakadályozták, a vizet szennyező anyagot összegyűjtötték a magyar szlovák tűzoltók közös gyakorlatán a gönyűi kikötőben szerdán.
Az elmúlt évben több mint száz határ menti tűzeset volt, amelynél valamelyik szomszédos ország egységeivel közösen kellett beavatkozni.

˝A tűzesetek, balesetek és katasztrófák nincsenek tekintettel az országhatárokra, ezért fontos, hogy a szomszédos országok beavatkozó egységei az ilyen esetek felszámolása során képesek legyenek hatékonyan együttműködni˝ - nyilatkozta Sallai Péter ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató magyar-szlovák tűzoltási gyakorlat előtti percekben szerdán.

A gyakorlat során szimulált helyzet szerint a kikötői partfal mentén egy úszó szerelőstégről karbantartási munkálatokat végeztek, s aközben tűz ütött ki. Az égő szerkezet elszabadult és a vízügyi igazgatóság kitűző hajójának ütközött, többen megsérültek, a folyóba pedig üzemanyag került. A szlovák és a magyar tűzoltók ezt a helyzetet oldották meg közösen.

Tűzoltási gyakorlat a Dunán

A gyakorlaton a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság, a győri tűzoltóság, a bősi és a somorjai önkéntesek, valamint a bősi mentőszolgálat és a Transpetrol vett részt mintegy 80 emberrel, valamint tűzoltóautókkal, emelőkosaras járművel és vízi mentőhajókkal, csónakokkal.

˝A gyakorlat célja a magyar és szlovák mentőszervezetek együttműködésének fejlesztése, az együttműködési lehetőségek feltérképezése, az eddig elsajátított elméleti és szerelési ismeretek alkalmazásának felmérése volt. Fontos az is, hogy az állomány gyakorolja az adott helyzetben legcélszerűbb oltási eljárásokat, valamint a szükséges eszközök és a megfelelő oltóanyag alkalmazását. Minden célt kiválóan teljesítettek a gyakorlat résztvevői˝ - mondta értékelésében Sallai Péter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mórás tanuló nyerte a `Szép Magyar Beszéd´ versenyt

Áprilisban Balatonbogláron rendezték meg az általános iskolai tanulók számára a XV. Kazinczyról elnevezett "Szép Magyar Beszéd" verseny országos döntőjét. Tovább olvasom