Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Tüzes-vizes együttműködést írtak alá Győrben

Együttműködési megállapodást írt alá a Pannon-Víz zrt. elnök-vezérigazgatója, Tőke László és a győri tűzoltóság parancsnoka, Kuti Rajmund őrnagy szerdán.

A megállapodás középpontjában a vízműtársaság hálózatán található tűzcsapok állapotának felmérése és pontos nyilvántartásba vétele áll.

– Társaságunknak komoly tűzvédelmi feladatai vannak, hiszen a szolgáltatási területünkön a közterületen vannak azok a tűzcsapok – a megyeszékhelyen mintegy hatezer –, amelyek vízvételi helyként szolgálnak a tűzoltóság számára. Nem mindegy, hogy azok állapota milyen, amikor szükség van rájuk – mondta Tőke László. Az elnök-vezérigazgató szerint a megállapodás fontos része, hogy a tűzcsapok – amellett, hogy mindenkor használhatók – könnyen beazonosíthatók is legyenek. Ehhez műholdas nyilvántartást készítenek.

– A megállapodás szerint többek között a Pannon-Víz által használt tűzoltótömlők időszaki nyomáspróbájában segít a tűzoltóság, s az oktatásokban is részt vállal – mondta el Tőke László.

– A tűzoltók gyakorlati foglalkozás keretében végigjárják a város tűzcsapjait. Megnézik, hogyan lehet megközelíteni azokat. Sok föld alatti tűzcsap is van – vette át a szót Kuti Rajmund –, sajnos többre ráépítkeztek, de például parkolók alatt is számos ilyet lehet találni. Kollégáink a vízműves szakemberekkel mindet beazonosítják, a működőképességükről meggyőződnek, a hibásakat kijavítják. Megnézzük, melyek tartoznak a Pannon-Vízhez, így a más üzemek, vállalkozások által üzemeltetettekről is képet kapunk. Ez nagyban segíti a hatósági munkánkat.

Az őrnagy elmondta még, nagy hangsúlyt fektetnek a Pannon-Víz munkatársainak tűzvédelmi oktatására, képzésére, s egymás rendezvényeit is támogatják.

Olvasóink írták

  • 1. urbaniastapista 2011. július 07. 15:05
    „1. A cikkből az jött át, hogy eddig nem mindig tudták, hogy melyik működik. Hajrá.
    2. Remélhetőleg nincs egy titkos záradék, amelyik értelmében a tűzoltók még több tűzcsapot írnak elő a beruházóknak, hogy azok még több közműfejlesztést fizethessenek a vízműnek. (Pár éve a vízmű elkezdett a tűzcsapok elméleti és nagyon ritkán használatos vízfogyasztása után is a normál fogyasztásra érvényes fejlesztési hozzájárulást beszedni, aki tehette inkább vett töredék pénzből poroltókat).
    3. Ha már ilyen nyilvántartás készül, jó lenne nyilvánossá is tenni, fejlesztőknek, tervezőknek segítség lehetne.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szakszervezeti tiltakozás és aláírásgyűjtés Győrben

Végre valami értünk történik! – mondták a legtöbben, amikor a Vasas Szakszervezeti Szövetség… Tovább olvasom