Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Tüzérségi lövedékeket találtak Győrben - 270 embernek kellett elhagynia otthonát - sok-sok új fotó

Egy 37 milliméteres páncéltörő gránát részét találták meg az Örkény utcai bölcsődével szemben lévő, lakótelepi játszótéren.


18.55

A rendőrség tájékoztatása szerint összesen végül is húsz lépcsőház háromszáz lakásából 270 embert kértek meg arra, hogy hagyja el átmenetileg otthonát.


Tüzérségi lövedéket találtak Győrben II - képek: Mészáros Mátyás

Mintegy két és fél óra múlva mehettek újra haza. S a közeli bölcsődéből és óvodából mintegy ötven embert helyeztek biztonságba a hatóság emberei. A tűzszerészek a tüzérségi lőszer darabjait elszállították.

Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító

18.24

A helyszínen a tűzszerészek még egy gránátdarabot találtak, azt is elszállították. Most kezdik visszaengedni a lakókat a házakba.

Korábban

A játszótéren parkrendezés folyik, emiatt délelőtt földet vittek oda. A munkások észrevették, hogy robbanószerkezet szerű fémdarab van az odavitt földben. Értesítették a rendőrséget, akik a tűzszerészek kiérkezéséig őrizték a területet.

A rendőrség délután fél négy körül kezdett becsengetni a közeli házak lakásaiba. Megkérték a lakókat, hogy pár órára hagyják el otthonaikat a biztonság kedvéért. A tűzszerészek ugyanis még nem döntötték el, hogy a helyszínen ártalmatlanítják a gránátdarabot vagy elszállítják. 15 lépcsőházból 60 lakást kellett elhagyniuk a helyieknek.

Tüzérségi lövedéket találtak Győrben - fotók: Mészáros Mátyás.
Az emberek zöme az utcán várakozott, de a tűzoltóság kinyittatta nekik a közeli Krúdy-középiskolát melegedőnek. Ott leülhetnek, ha elfáradnak. Egy-egy kicsit zaklatottabb idős asszonyt láttunk, de az emberek, akikkel beszéltünk, nem voltak megijedve, nem féltek. Egy közeli fodrászüzletben még befejezték a hölgy frizuráját, akinek épp vágták a haját, amikor a rendőrök szóltak, hogy el kell hagyni a környéket.

Az Illyés, az Örkény és a Déry utca által határolt területet zárták le. A bölcsődébe hátulról mehettek be a szülők a gyerekekért. Az óvodát is kiürítették. A közeli általános iskolát nem.

Munkatársunktól tudjuk, hogy a tűzszerészek még egy gránátdarabot is találtak a helyszínen, azt is megtisztították és elszállították. A lakók hamarosan visszatérhetnek otthonaikba.

Előzmények:

Bátyi Edina, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje elmondta: egy játszótér felújításakor került elő a lövedék.

Fotó: M. M.
Fotó: M. M.

Emiatt kiürítik a környéken lévő két lakótömb azon lakásait, amelyek a játszótérre néznek - tette hozzá.

A repeszgránát darab miatt az érintett környéket lezárták. 

A környék ötszáz lakásából menekítik ki a lakókat. Az utcában található bölcsődéből és óvodából közel ötven gyermeket kísértek ki a tűzoltók és a rendőrök.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csúnya baleset Győrben - Autó és kamion ütközött - fotók

A Fiat 19 éves vezetője járművével a tehergépkocsi elé hajtott és annak bal oldalának ütközött. Tovább olvasom