Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Tűz a 22-esen

Szerda este tűz volt a megyeszékhely egyik helyi járatú autóbuszán. Bizonyos, hogy nem műszaki okból lángolt fel egy ülés. Felgyújtották.
Kattintson a képre >> A Győrött közlekedő kocsikon mindennaposak a rongálások.
A Kisalföld Volán Rt. Marcalvárosból induló 22-es helyi járatú csuklós autóbusza szerda este fél kilenc tájban alig indult ki a Zrínyi utcai kórházzal szembeni megállóból, amikor az utasok csengetéssel jeleztek a pilótának. Csányi József először arra gondolhatott, hogy valaki elfelejtett a leszállni. De amikor a tükörből hátranézett, kiderült, nem jelzést küldtek, hanem riasztást. Akkor ugyanis már lángban állt a jármű hátsó részében egy ülés. A vezető fékezett, megállt és szaladt a kocsi hátsó részébe a poroltó készülékkel.

– Az oltás egyáltalán nem volt egyszerű – mondja az autóbusz-vezető, aki tíz éve dolgozik a cégnél. – Akkor ugyanis már alig lehetett látni a tüdőt fojtogató füsttől.

A poroltó szerencsére jól működött, a lángokat viszonylag gyorsan eloltotta a sofőr, s hívta a rendőrséget.A tűz idején a 22-esen mintegy húszan tartózkodtak. Az utasok emlékeztek egy férfire, aki a kórház előtti megállóban szállt le, többeknek is feltűnt, hogy az illető akkor nem értett kíváncsisággal ágaskodva nézett vissza az autóbuszra. Róla adtak személyleírást a nyomozó hatóságnak, feltehetően ő akart egy kis tűzijátékot a 22-esen.

A lángra lobbant ülés műbőr huzatát feltépték, az üreget teletömték papírral, s mielőtt lelépett volna a buszról az illető, meggyújtotta a papírt.
Domonkos Gyula, az autóbuszos társaság győri, helyi személyszállítási üzletágának helyettes vezetője azt mondja, úgy gondolta, hogy már nem érheti meglepetés. A Győrött közlekedő kocsikon mindennaposak a rongálások, az ülések huzatának felszakítása, a kocsik belsejének összefirkálása, évente milliókban mérhető a kár.

Ebből a pénzből új járművet szerezhetne be a társaság és bizony, nagy szükség lenne a frissítésre. Különösen sok rongálás éri a győri 14-es, Adyvárosból induló győr-szigeti végállomásig közlekedő, valamint a Révai utcai végállomásról Bácsára tartó járatokon közlekedtetett kocsikat. A szerda esti gyújtogatás okozta kár százezres nagyságrendű.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Terrorcselekmény a vád a győri túszejtő ellen

Hivatalos személy elleni emberölési kísérlettel, terrorcselekménnyel vádolják a győri túszejtőt,… Tovább olvasom