Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 23°C Még több cikk.

Turul nemzetség és az Árpádok

Győr - A Turul nemzetség, illetve az Árpádok üdvtörténelme a témája a Magyar Évezredek Szabadegyetem őszi évfolyamának. Az új sorozat előadói Németh Zsolt és Szántai Lajos.

Második évfolyamába lépett a népszerű Magyar Évezredek Szabadegyetem. A szeptember második felében kezdődő őszi évfolyam – hét-hét előadás – középpontjában a Turul nemzetség, valamint az Árpádok üdvtörténelme áll, amelyet Németh Zsolt a Képes Krónika miniatúráinak elemzésével, Szántai Lajos szent uralkodóink alakjának bemutatásával tárnak a résztvevők elé. A szervezők, miként korábban – a témához kapcsolódva – terveznek kiegészítő kirándulásokat is, most a Csallóköz középkori falfestéssel (Szent László legenda) díszített templomaiba (Gútor, Szentmihályfa).

A szabadegyetem új sorozatában Németh Zsolt a ˝A Képes Krónika értelmezésének kulcsai˝, ˝A hét vezér, a vendéglovagok, Atilla és Szent István sorozatai˝, ˝Közös utunk és küzdelmeink˝, ˝Királykoronázások a Képes Krónikában˝, ˝A szakrális királyság hanyatlása és a lászlóság˝, ˝Titkos tanítások - a belső út sorozatai˝ és ˝A világkorok ostroma˝ címmel tart előadást. Szántai Lajos Atilláról, Árpádról, Szent Istvánról, Szent Lászlóról, II. Gézáról, IV. Béláról és IV. Lászlóról beszél a hallgatóságnak.

A nagy érdeklődés miatt a szabadegyetemi sorozat előadásaira jelentkezni drótpostán a magyarevezredekk@gmail.com címen, vagy a (96)435 839-es telefonszámon lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre többen tanulnak zenét

Válság ide vagy oda, Győrben az elmúlt évekhez hasonlítva jóval többen választják a zenei képzést, a hangszeres tanulást. A Liszt Ferenc Zeneiskolában az idei tanévben ezer fölötti létszámmal számolnak.
Tovább olvasom