Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Turizmus és horgászat: fejlesztés egy irányba

Győr - A győri Nádorvárosi Horgász Egyesület elképzelései egybeesnek a város turizmust fejlesztő elképzeléseivel, s a fejlődés irányát többek között a vendéghorgásztatásban látja a tagság. A lehetőségeket kihasználva beneveztek egy országos horgászversenybe.
A Nádorvárosi Horgász Egyesület vonzó a horgászok számára, amit a fogási eredményesség is erősít. A megye 74 egyesületéből az egy fogási naplóra eső 31,6 kilogramm hallal az első 18 között van.

– Ez az eredmény is ösztönzött bennünket arra, hogy benevezzünk a horgászturizmust erősítő országos versenybe, az Energo Team-kupába. A megyéből még két egyesület vesz részt ebben az április elejétől
augusztus végéig tartó, családi kategóriákból álló versenyben – mondta elöljáróban Sándor András elnök.

Az elnök szerint a versenysorozat az egyesület vizének népszerűsítése mellett a város idegenforgalmára is jó hatással lehet. Az ország különböző helyeiről érkező résztvevők megismertetik Győrt és környékét.

– Győrben ilyen versenysorozat még nem volt. A szükséges fejlesztéseket elvégeztük, a vízpartot rendbe tettük, felkészülten várjuk a versenyzőket, akiket az egyesület faházaiban el tudunk helyezni – jegyezte meg Sándor András.

Az egyesület sokat vár a Holt-Marcal, a Marcal-tó és a Pándzsa rehabilitációjától.

A Nádorvárosi Horgász Egyesület vonzó a horgászok számára, amit a fogási eredményesség is erősít. Fotó: Krizsán Csaba
A Nádorvárosi Horgász Egyesület vonzó a horgászok számára, amit a fogási eredményesség is erősít. Fotó: Krizsán Csaba

– A Pándzsa rehabilitációja pályázati pénzből valósulhat meg, míg a Marcal-tónak a rendezése, partkialakítása az önkormányzat fejlesztési tervében szerepel. Rendezik a patak medrét, s különböző duzzasztókat, hallépcsőket tesznek bele, ami azt eredményezi, hogy a halak élettere jelentősen javul, s ezáltal a horgászati lehetőség is – mondta Sándor András.

Az egyesület nagy hangsúlyt és jelentős pénzt fordít a vizeiben lévő halak őrzésére. Amellett, hogy saját halőrei vannak – s a tagok is társadalmi munkában részt vesznek az őrzésben –, együttműködést kötött a ménfőcsanaki Szent István Polgárőr Egyesülettel.

– A polgárőrök között is vannak horgászok, s adódott annak lehetősége, hogy amikor szolgálatban vannak, besegítenek nekünk az éjszakai őrzésbe, s általában az ellenőrzésekbe. Helyismerettel rendelkező egyesületi tagjainkkal gyakoribb ellenőrzési rendszert tudunk kialakítani a halak védelmében, a rapsicok ellen. Jelentős pénzt fordítunk az őrzésre, saját halőreink vannak és társadalmi munkában is folyik halőrzés – tudtuk meg Sándor Andrástól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötletelnek a válság elkerülésére

Győr - Úgy tűnik, kezükbe veszik a sorsukat azok a győri piacozók, őstermelők, akik a jövőben a… Tovább olvasom