Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Turisztikai kistérségért fognak össze

Győr környéke - Külön turisztikai desztinációmenedzsment-szervezetet hoznak létre a Pannónia Kincse Leader Egyesületen belül azért, hogy versenyképes, önálló arculatú idegenforgalmi régió jöjjön létre a civil szervezetet alkotó 65 Pannonhalma, Ikrény és Tét környéki településből – tájékoztatta a Kisalföldet Gönczi Zsolt munkaszervezet-vezető.
Hozzátette: tagjaikat már felkérték a belépésre, valamint szeretnék, ha a győri önkormányzat is csatlakozna. Ugyancsak soraik közé várják a turisztikai szolgáltatókat (például a kereskedelmi és magánszálláshelyeket, vendéglátó-ipari egységeket), a turizmushoz közvetlenül kapcsolódó, abból profitáló gazdasági társaságokat, valamint a legfontosabb turisztikai attrakciók „kezelőit".

„A turisztikai kistérség olyan földrajzi egység, amely egyedi, vonzó és komplex kínálatával versenyképes a piacon. Egy vagy több jól beazonosítható vonzerőre kell szerveződnie. A szakirodalom szerint azonban további feltételek is vannak a nemzetközi versenyképességhez, így legalább hatszázezer vendégéjszaka, egymillió euró marketingbüdzsé és minimum ötezer minőségi szálláshely kell" – magyarázta Gönczi Zsolt.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség augusztusban tette közzé a turisztikai desztinációmenedzsment-szervezetek támogatását célzó pályázati felhívását. Hasonló tartalmú kiírás jelent meg a magyar–szlovák Interreg-pályázaton belül is novemberben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karácsonyi árverés

Győr - Hagyományosan idén is megrendezi művészeti árverését az Almárium Régiségbolt és Galéria… Tovább olvasom