Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Turisztikai, honismereti versenyen mérték össze tudásukat a középiskolások a SZIE-n

A vetélkedő döntőjébe három megyei és kettő felvidéki csapat jutott.
A Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar Turizmus Tanszéke által koordinálta, szervezte a „Tájra fel! Dunán innen, Dunán túl" elnevezésű, középiskolás csapatoknak meghirdetett turisztikai, honismereti vetélkedőt.

Dr. Happ Éva egyetemi docens, a Turizmus Tanszék vezetője, a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar nemzetközi dékánhelyettese a térség értékeinek megismerését ajánlotta a fiataloknak.

Dr. Pető Péter, a megyei közgyűlés alelnöke elmondta: az idei évben is örömmel támogatták a rendezvényt. Dr. Fekete Mátyás, a Győr-Moson-Sopron Megyei Falusi Turizmus Egyesület elnöke társzervezőként a vidéki vonzerők szerepére hívta fel a figyelmet.

A csapatok turizmus, vendéglátás, rajz-vizuális nevelés, irodalom-néprajz-ének, természettudomány témakörökben versenyeztek, majd ezt követően került sor a mindent eldöntő ügyességi vetélkedőre és a táncházra.

A verseny során a csapatok kiselőadásokon mutatták be a megyei és a felvidéki értékgyűjtő kirándulásaikat, a térség kiemelkedő vonzerőit.

A társzervező Győr-Moson-Sopron Megyei Falusi Turizmus Egyesület által felajánlott fődíjat, egy 3 napos tartózkodást a nyúli Madarász Vendégházban, a Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium Tekergő Deákosok csapata nyerte.
A versenyzők különdíjként részt vehetnek a megyei önkormányzat díjaként a Szeretlek Magyarország program televíziós felvételén.

A második helyezett a felvidéki, nagymegyeri Kereskedelmi Akadémia „Csallóközi Pandák" nevű csapata lett. Jutalmuk a Nemzeti Színház előadásán való részvétel lett.

A dobogó harmadik fokára a kapuvári Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium 2X2 néha hat nevű csapata állhatott. Megérdemelt nyereményük a mosonmagyaróvári FUTURA Élményözpontba szóló belépő lett.

A 4. helyezett csapat, a nagymegyeri Felfedezők a győri Mobilis Interaktív Kiállítási Központba nyert belépőt, az 5. helyezett Menő Deákosok csapat a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat könyvjutalmát kapta.

Az ünnepélyes díjátadó a Hotel Famulus oktatószálloda Panoráma Éttermében volt.  A rendezvényt a Földművelésügyi Minisztérium is támogatta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb 5 évre kapták meg a minősítést megyénk mentőcsapatai

Újabb 5 évre kapták meg a minősítést megyénk mentőcsapatai
Október 6-7-én megyénkben a Moson, a Bakony és a Turul mentőcsapatok búvár, valamint a Moson… Tovább olvasom