Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Turisztikai fejlesztések: egyedül nem megy

Pannonhalmával és Győrsággal együtt készül Pér a turisták odavonzására, többek között egy „közös" bicikliút építésével. 2009-ig szeretnék felújítani a helyi Kálvária-kápolnát és feltárni az Erzsébet-követ is.
A három települést összekötő bicikliút terve és megvalósíthatósági tanulmánya már készen van, a péri önkormányzat egyelőre a megfelelő pályázati kiírás(ok)ra vár, hogy előteremthető legyen a beruházás 500 millió forintos költsége.

Szintén nagyrészt pályázatoktól függnek az elkövetkezendő másfél-két év tervei a helyi értékek megóvására. Az egyik a Kálvária-kápolna, amelyet az egyház segítségével szeretne teljesen felújítani a falu: rendbe tennék a Kálvária-dombot, felújítanák a kápolnát, helyreállítanák a stációk festményeit és pótolnák a harangot is. Az önkormányzat a korabeli dokumentumok alapján szeretné helyreállítani az Erzsébet-követ is – azt a helyet jelölte, ahonnan az 1700-as években Erzsébet királyné a csapatmozgósításokat figyelte –, valamint feltárni a Bay család kriptáját, amely a mindszenti templom alatt fekszik. A tervben szerepel a Szabó Imre Flóris-emlékház felújítása is – ő a bencés apátság vezető könyvtárosa volt évtizedekig –, majd a falubeli csárda eredeti funkciójának visszaállítása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jöhetnek az Airbusok is

Mi az, ami a környéken csak Péren van, külföldön is ismerik és a település fejlődésének motorját… Tovább olvasom