Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Túrahétvége a Bakony-hegységben

Az Ösvénytaposó Baráti Társaság sok szeretettel meghívja az október 8-án szombaton rendezett Bakonyi Barangolás teljesítménytúrára a természet szerelmeseit.

A túrák Zircről és Bakonybélből indulnak, 17, 20, 30, 40, 45, 55, 70 km-es távok közül lehet választani, erőnléttől függően.

A túra nagy része a Magas-bakonyi Tájvédelmi Körzet területén halad, hangulatos völgyekben, útvonalát szép sziklaképződmények és erdőtársulások tarkítják.

Érinti a Kerteskői-szurdokot, majd a Bakony-hegység legmagasabb pontján találjuk magunkat, ahol gyönyörködhetünk, az alattunk elterülő táj változatosságában.

A táj szépsége mellett, ellenőrzőpontokkal és némi étellel-itallal kívánjuk még változatosabbá tenni a gyaloglást. Minden célba érkezőnek oklevéllel és kitűzővel jutalmazzuk teljesítményét.

Október 9-én vasárnap rendezzük a Reguly Antal Emléktúrát, mely 22 km hosszú. A túra Zircről indul, érinti a Cuha-völgyet, Porva-Cseszneket, majd Porva és Borzavár érintésével felkeresi a Fiatalító-forrást és megfiatalodva tér vissza Zircre.

További részletek: osvenytaposo.fw.hu oldalon, 06/30/319-3378.

Olvasóink írták

  • 1. gylj 2011. október 04. 18:38
    „És a MÁV is tud róla?
    Mert az elsejei kirándulásunk katasztrofális utazással kezdődött. Az egyik kocsiban, ahova még sikerült bepréselni magunkat, csak a peronon 21-en szorongtunk! Pannonhalmán már egy csoport föl sem tudott szállni. A mai technikai fejlettséggel előre is láthatták volna, hogy gond lesz ezen a vonalon. Nem volt szabad kocsi? Akkor talán néhány vonatpótló autóbuszt lehetett volna kérni a VOLÁN-tól. Ilyen jegyárak mellett elvárható lenne, hogy el is utazhassunk azzal a vonattal, amivel szeretnénk! Ezért tüntettünk a vonalért?
    Menjen mindenki, aki teheti, mert gyönyörű a Bakony! De jól válasszon közlekedési eszközt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LMP Győrben: elfogadhatatlan az energiastratégia

Elfogadhatatlan az alternatív energiaforrások bedarálása - mondta Szél Bernadett, a Lehet Más a… Tovább olvasom