Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 23°C Még több cikk.

Tüntetést tartanak a korrupció ellen Győrben

Április 19-én, délután 4 órára várják a Bécsi kapu térre azokat, akiknek elegük van a visszaélésekből - a győri ellenzék tartott erről sajtótájékoztatót.
Győr is csatlakozik a korrupció kormánya elleni országos tüntetéshez címmel tartott közös sajtótájékoztatót az Együtt - A Korszakváltók Pártja, a Demokratikus Koalíció és a Magyar Szocialista Párt győri szervezete. Április 19-én, vasárnap 16 órára várják a Bécsi kapu térre azokat, akiknek elegük van a visszaélésekből.

A sajtótájékoztatón Glázer Tímea (DK), Pollreisz Balázs (MSZP) és Varga Márk (Együtt) önkormányzati képviselő vett részt. Ők majd a győri tüntetésen is beszédet mondanak, akárcsak pártjaik egy-egy országos vezetője.

– Azért szervezzük meg Győrben is a tüntetést, mert a korrupciós ügyekből, a trafik- és a földmutyiból, a gáz-, az adó- és a vízummutyiból, a brókerbotrányokból már elege van az embereknek. Megmozdulásunkat egy időben tartjuk meg a más városokban megrendezett hasonló akciókkal, több mint száz helyen lesz ugyanakkor tüntetés.

Korrupciómentes országot és várost akarunk, olyat, ahol nem fordulhat elő, hogy Győrben a nyilvánosságot kizárva tárgyalnak a közgyűlésen az emberek közös pénzéről – mondta el Glázer Tímea.

Pollreisz Balázs arról beszélt, hogy az országot behálózó korrupciós rendszer minden demokratikus érzelmű embert felháborít. Azt szeretné, ha mindenki elmenne megmozdulásukra, aki nem ért egyet a közös vagyon eltulajdonításával.

– Korrupció mindig volt, a Fidesz azzal hozott változást e téren, hogy az állami gépezet mozgatórugójává tette, mindent átszőtt vele. A dolgozó emberek képviselete helyett urizáló politikát folytat. Az ellenzéki pártoknak emiatt fontos tényfeltáró tevékenységet végezniük. Az emberek már tudnak a korrupciós ügyekről, most itt az ideje a következő lépésnek, annak, hogy közösen felemeljük ellenük a hangunk – szögezte le Varga Márk.

Elhangzott a sajtótájékoztatón – amit ugyanott tartottak, ahol majd a vasárnapi tüntetés is lesz –,hogy szimbolikus jelentése van a helyszínválasztásnak: ez volt a város egykori nyugati kapuja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Filmet forgat a Széchenyi István Egyetem és az Audi

˝Miért fontos a járműmérnök képzés?˝ - kérdésre adnak választ a terület neves, az Audi győri… Tovább olvasom