Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Tüntetést szerveznek a kitörés napi megemlékezés ellen Győrben

Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom a győri köztemetőnél akar megemlékezni a kitörés napjára, míg az Együtt-PM Szövetség ez ellen kíván tiltakozni vasárnap.


"Nem értjük, hogy a második világháború utolsó fővárosi felvonására, amelynek következtében teljesen szétlőtték Budapestet, miért kell megemlékezni Győrben, de természetesen elvi szinten is mélyen elítéljük, amikor a Hősök terén náci katonákra és nyílas csatlósaikra emlékeznek szélsőségek évről évre" - kezdte portálunknak Molnárné Sinkó Zsuzsanna, a tüntetés szervezője.

"Mi békés demonstrációra készülünk vasárnap fél háromtól, melyet performansszal szeretnénk hangsúlyosabbá tenni, de ennek témáját egyelőre nem kívánjuk nyilvánosságra hozni. Emellett megkoszorúzzuk a győri bombázások áldozatainak emléktábláját" - mondta az Együtt-PM Szövetség megyei 1. számú választókerületének vezetője.

Tekintettel, hogy a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom szintén február 9-én 14.30-tól tervezi becsület napi megemlékezését a nádorvárosi köztemető Szauter Ferenc oldali bejáratánál, a győri rendőrségnek jelentős szerepe lesz abban, hogy mind a megemlékezés, mind a tüntetés békésen, atrocitás nélkül érjen véget.

Hiányosak történelmi ismeretei? A kitörés napjáról ide kattintva tudhatnak meg többet!  


  
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Égett a kazán Rábapatonán

Rábapatonán a Dózsa utcában egy pincében kialakított kazánházban keletkezett tűz csütörtök este. Tovább olvasom