Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Tüntetésre mennek a szakszervezetek

Százötvenen mennek megyénkből az MSZOSZ (Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége) szervezésében három busszal a szombati fővárosi tüntetésre.

A buszok költségeit a munkavállalói érdekeket képviselő szervezet tagcsoportjai fedezik. A demonstrálásra utazók között lesznek a vasaságazatban, a kereskedelemben, a távközlésben dolgozók és közalkalmazottak is. Rajtuk kívül többen vonattal vagy autóval jutnak el Budapestre. Dél és délután fél kettő között gyülekeznek a Hősök terén, ahol Molnár Ákos, a Vasas regionális ügyvivője lesz az egyik szónok.

Onnan az Andrássy úton vonulnak az Oktogonig, ahol beszédek hangzanak el. Molnár Ákos elmondta: leginkább arról szól a demonstráció, hogy az uniós tagállamok szakszervezetei együtt mutatják meg erejüket, ugyanis eddig mindig szerveztek jelentős megmozdulást abban az országban, amely épp az EU elnökségét töltötte be. A hazai szakszervezeti konföderációk is mind képviseltetik magukat a szombati közös rendezvényen. Várhatóan 30 ezer ember csatlakozik a tüntetéshez, többségében magyarok. A megyei munkavállalók transzparensein többek közt az szerepel: „Nem a megszorításokra", „Igazságos béreket", „Több munkahelyet".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harmadfokon is pert vesztett Korcsmáros

Harmadfokon is lezárult a munkaügyi per, amit a Győri Nemzeti Színház volt direktora, Korcsmáros… Tovább olvasom