Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Tüntetésre készülnek

Megye, Budapest - Öt szakszervezeti szövetség együtt hirdetett tüntetést a hétvégére a fővárosba, ahova megyénkből is több munkavállaló utazik, hogy csatlakozzon az egészségbiztosítási reform koncepciója ellen tiltakozókhoz.
A munkavállalói érdekképviseletek egységesen ellenzik a tervezett egészségbiztosítási változtatásokat. Tiltakoznak „a tízmillió ember szolidaritásán alapuló társadalmi egészségbiztosítás megszüntetése, az üzleti célú egészségbiztosítás létrehozása ellen".

Céljukat úgy fogalmazták meg, hogy „meg akarják állítani azt a törvényhozási folyamatot, amely visszafordíthatatlan módon kiszolgáltatottá teszi a magyar lakosságot". Attól tartanak, hogy a szegények, a hátrányos helyzetűek és az idősek kiszorulnak az ellátórendszerből – tette hozzá a felhíváshoz Potyondi Antal, az MSZOSZ megyei képviselet-vezetője.

Elmondta lapunknak azt is, hogy a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége a „Ne így!" szlogennel készült a megmozdulásra. „Ezt így ne vigyék véghez, úgy, hogy meg se beszélték az érintettekkel" – magyarázta meg a jelmondatot a társadalmi párbeszédet hiányoló helyi szakszervezeti tisztségviselő. A különböző ágazati érdekképviseletek megyei csoportjai is csatlakoznak ugyanis a szombaton délelőtt tizenegy órakor, a miniszterelnöki hivatal előtt, a budapesti Kossuth téren kezdődő tüntetéshez.

Autókkal, vonattal utaznak, legtöbben Kapuvárról és Győrből. Többek közt a vasasszakszervezet tagjai, kereskedelmi alkalmazottak, élelmiszeriparban dolgozók és a pedagógusok érdekképviseletéhez tartozók is. Potyondi leszögezte: akciójuk politikamentes és tartózkodnak mindenféle rendbontástól. A szakszervezetek tényleg már többször bizonyították, képesek nagyobb csendes tiltakozó megmozdulásokat lebonyolítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamarosan javítják a Béke hidat

Győr - A megyeszékhely nyugati felén lévő főút forgalmának lassítása miatt keresték meg… Tovább olvasom