Kisalföld logö

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 17°C | 30°C Még több cikk.

`Tüntetés´ Győrben a netadó ellen: 50 ember és pár politikus a Városháza előtt

Komoly balhétól Győrben nem kellett tartani: a sajtó képviselői kis túlzással többen voltak, mint a többségében 17-20 év körüli "demonstrálók". Videó, fotók.

20.12


Videó: Cseh Róbert


Így tüntettek az internetadó ellen Győrben - fotók: Cseh Róbert18.27

Körülbelül félszázan jelentek meg végül a győri tüntetésen. Megjelent a politika is: a DK-s Glázer Tímea és az MSZP-s Szabó Sándorné is ott volt a Városháza előtti téren.

A legdurvább sértés, ami talán elhangzott, az volt, hogy "Orbán takarodj!". A legviccesebb pedig, amikor valaki elkezdte kiabálni, hogy "ti utazhatok Amerikába?", mire a válasz természetesen az volt: "mi igen".


`Tüntetés´ Győrben a netadó ellen: 50 ember és pár politikus a Városháza előtt - fotók: H. Baranyai Edina

17.56

25-30 fiatal beszélget, közben három járőr figyeli őket a Városháza előtti téren.

Az, hogy a rendőrség komolyan vette a tüntetést, jól mutatja, miszerint a városi rendőrkapitány, Horváth Csaba is helyszínen van.

Elnézve azonban a békés 17-20 év körüli tinédzsereket, komoly balhétól Győrben nem tartani.

Már csak azért sem, mert jelenállás szerint a sajtó képviselői kis túlzással többen vannak, mint a "tüntetők".

17.53

A Kisalföld munkatársa elindult a helyszínre; hamarosan kiderül, hogy tüntetnek-e a kisalföldi megyeszékhelyen is az internetadó ellen, s ha igen, akkor milyen nagyságú tömeg jön össze a Városháza előtti téren.

16.12

˝Tüntetés az internetadó ellen Győr˝ címmel jött létre esemény a Facebookon kedd délután. Ide kattintva találják a részleteket

A demonstráció kedd este 6 órakor kezdődik a Városháza előtt. 

(Az esemény oldala jelenleg nem érhető el a Facebookon. Ez azonban  a budapesti tüntetésnél is előfordult, többször is - a szerk.)


Korábban írtuk:

Legalább tíz városban tüntetnek a héten az internetadó bevezetése ellen.

Arról egyelőre nincs információnk, hogy Győrben, Sopronban, esetleg más megyei városban tartanak-e tüntetést.

Amennyiben ön tud olyan megyei városról, ahol szerveznek demonstrációt, kérjük, jelezze az online@kisalfold.hu e-mail címen, vagy írja meg a kommentek között.

A magyarinfo.blog.hu összegyűjtötte a városokat és helyszíneket, ahol biztosan lesz tüntetés. Itt találják a listát >>  


A vasárnap este a fővárosban tartott internetadó elleni tüntetésről kapott  tájékoztatást kedden az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága. A  testület tagjai eltérően értékelték a zárt ülésen elhangzottakat.  
   
Molnár Zsolt, a bizottság szocialista elnöke az ülés után  újságíróknak azt emelte ki, az szervezők békés demonstrációra  készültek, az erőszakos cselekményekkel kapcsolatban őket nem  terheli felelősség. Arra a kérdésre, hogy pártpolitikához köthetők-e  az őrizetbe vett emberek, az MSZP-s elnök azt mondta: erre nincs  adat.  
   
Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke ugyanakkor azt  hangsúlyozta: "a hat letartóztatott egyértelműen köthető előző  tüntetések szervezéséhez, lebonyolításához", s az is egyértelmű,  hogy a ők a "liberális baloldalhoz köthető személyek". A képviselő  szerint a megmozdulás szervezői "elengedték a tüntetők kezét",  elmenekültek a felelősség elől.  
   
Szél Bernadett, a bizottság LMP-s tagja elhamarkodottnak nevezte  a véleménynyilvánításokat, a tüntetés ügyében szerinte további  vizsgálatra, bizottsági ülésre van szükség.


Az internetadóról írtuk eddig:

A kormány támogathatónak tartja a felső plafont - közölte a nemzetgazdasági miniszter hétfőn. Részletek >>

Vasárnap este mintegy 10 ezer fős tömeg vett részt az internetadó ellen a Facebookon meghirdetett tüntetésen 18 órától.  Tudósításunk itt >>

Az adó mértéke minden megkezdett gigabyte adatforgalom után 150 forint lehet. Nagyjából tíz film letöltésének több lenne az adója, mint amennyi most az előfizetési díj.  Részletek >>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hannáért kezdik újra az életüket

Emlékeznek még a családra, akik sátorban aludtak a győri Marcal-tónál? Szinte napra pontosan egy éve… Tovább olvasom