Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Tüntetés, félpályás útzárral Győrben az 1-es főúton - fotók

Csípős hideg, szakadó eső, s alig egy tucatnyi demonstráló autó állt délig az 1-es főúton az ETO Park magasságában.Az MSZP megyei területi szövetsége és a Győr környéki szervezete félpályás útlezárással hirdetett demonstrációt az elkerülő utak fizetőssé tétele ellen.

Nagyobb forgalmi dugót a tüntetés nem okozott. Kránitz László, az MSZP megyei elnöke elmondta: azt várják Borkai Zsolttól és a megyei országgyűlési képviselőktől, hogy a Vas megyei lobbihoz hasonlóan harcolják ki az érintett megyei szakaszok díjmentessé tételét. Erről a megyei és a városi közgyűlésben is rendkívüli ülést kezdeményeztek.

Tüntetés! Félpályás útzár Győrben az 1-es főúton

Súlytalanná váltak a Fideszben Győr-Moson-Sopron megye országgyűlési képviselői és a fideszes polgármesterek is – állítja az MSZP.

„Az új szabályozás értelmében fizetőssé vált a Győr városát érintő útszakaszok közül az M1 autópálya Győrt elkerülő (M19 autóút és 85. sz. főút közötti) szakasza és az M19 autóút M1 autópálya és 1. sz. főút közötti szakasza, valamint a mosonmagyaróvári elkerülő útszakaszok is. Ez az útdíj azonban nem más, mint a korrupt Orbán-kormány öncélú, dupla pénzbehajtása. Hiszen az autósok eddig is fizettek: a benzin árába épített adóval. Álságos a megyematrica-rendszer is, mivel ez is azt jelenti, hogy ami eddig ingyenes volt, azért most fizetni kell.

Az MSZP Győr-Moson-Sopron megyei politikusai tiltakoznak az új útdíjfizetési rendszer ellen, egyben felszólítjuk az összes fideszes politikust, így Borkai Zsoltot, Győr polgármesterét, dr. Árvay Istvánt, Mosonmagyaróvár polgármesterét, Széles Sándort, Győr-Moson-Sopron megye kormánymegbízottját, valamint Németh Zoltánt, a megyei közgyűlés elnökét, hogy határozottan lépjenek fel a kormány pénzbehajtása ellen. Amennyiben nem tesznek semmit, vagy ha egyszerűen csak keresztülnéznek rajtuk a kormányban, az azt jelenti, hogy alkalmatlanok arra, hogy a Győr-Moson-Sopron megyei lakosok érdekeit képviseljék" – írták sajtóközleményükben.


Országszerte több helyszínen tart demonstrációkat a Magyar Szocialista Párt a városokat elkerülő útszakaszok díjmentességéért pénteken.

Az országos akció kezdő eseményeként a kecskeméti szocialisták az M5-ös autópályára vivő utak mellett négy helyszínen feliratokkal demonstráltak reggel 8 órától egy órán keresztül, a Kecskemétet elkerülő szakasz ingyenességét követelve.

Király József, az MSZP kecskeméti szervezetének elnöke az MTI-nek azt mondta, elfogadhatatlan, hogy "amit egyszer már kifizettek az emberek, azért még egyszer fizessenek". Hozzátette: Kecskemét alföldi városként komoly légszennyezésnek van kitéve, és a helyzet tovább romlik, ha a forgalom szinte teljesen a városon keresztül megy. Elmondta, hogy az M5-ös elkerülő szakaszának díjmentessége érdekében levelet írtak a város két országgyűlési képviselőjének, de választ nem kaptak.

Ha a figyelemfelkeltő demonstráció nem vezet eredményre, akkor félpályás vagy egészpályás útlezárással is nyomatékosítani fogják követelésüket - tette hozzá Király József.

Terelés

Félpályás útlezárás lesz január 30-án (péntek) délelőtt 10 óra és 12 óra 30 perc közötti időben Győrben, az 1-es számú főút 123+500-as kilométer szelvényétől a 123+700-as kilométer szelvényig. A bejelentett demonstárció ideje alatt az érintett útszakaszon rendőri forgalomirányítás mellett halad a forgalom.

A Győri Rendőrkapitányság a zavartalan közlekedés érdekében a járművezetők részére kerülőútvonalként, a Pesti út - Mártírok útja útvonalat ajánlja és biztosítja.


Korábban - Félpálya

"Az MSZP GYMS Megyei Területi Szövetsége, valamint az MSZP Győr és Környéke Szervezete január 30-án (péntek) 10:00 és 12:00 óra között békés,

félpályás útlezárással járó demonstrációt tart a Győr, 1-es számú úton,

tiltakozásul a fizetős útszakaszok miatt. Az autók gyülekezője délelőtt 10 órakor lesz az AUDI Aréna murvás parkolójában. Az MSZP arra hív minden kétszeresen megsarcolt autóst, hogy január 30-án álljunk együtt a korrupt kormány pénzbehajtásának útjába!"

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Falun nincs tüdőszűrés Győr-Moson-Sopron megyében

A megye egyetlen szűrőbuszának műszaki vizsgája lejárt, benne a gép is öreg volt, így megszűnt a… Tovább olvasom