Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Tündérmese a nyertes

Győr-Moson-Sopron - A húszéves farádi Móricz Nikolett nyerte a Kisalföld mesekönyvének pályázatát. A fiatal lány szerint fontos az értékek átadása a gyermekeknek, hogy felnőttként is megőrizzék a helyi hagyományokat. A második díjat a győrsövényházi Finszterné Horváth Hajnalka érdemelte ki.

Karácsony előtt jelent meg a Kisalföld mesekönyve „Tündértitkok" címmel, melyet az olvasók által beküldött mesékből, valamint megyénk iskolásainak rajzaiból állított össze szerkesztőségünk. Az írásokból lapunk megpróbált egyfajta sorrendet is állítani. Az elbírálóknak nehéz dolguk volt: kiválasztani a szebbnél szebb mesékből azt, amelyik végül elnyerte a Kisalföld mesepályázatának fődíját, egy családi utazást.

Móricz Nikolett Szigetköz tündérmeséje című írását a Szigetköz népköltészeti emlékei, tündérmeséi és a magyarság népdalkincse inspirálta. Fotó: K. Cs.
Móricz Nikolett Szigetköz tündérmeséje című írását a Szigetköz népköltészeti emlékei, tündérmeséi és a magyarság népdalkincse inspirálta. Fotó: K. Cs.

A fődíjat végül a farádi Móricz Nikolett nyerte. A fiatal lány jelenleg az ELTE harmadéves, pszichológia szakos hallgatója. A Kisalföld mesekönyvében a „Szigetköz tündérmeséje" címmel jelent meg írása. Mint mondta, meséjét a tájegység népköltészeti emlékei, tündérmeséi és a magyarság népdalkincse inspirálta. – Úgy gondolom, a gyermekeknek már kisebb koruktól át kell adni a hagyományok szeretetét azért, hogy felnőttkorukra is ragaszkodjanak ezen értékekhez – mondta el lapunknak Nikolett. Már nyolcévesen versenyeken énekelt, így a Kisalföld pályázatának kiírásakor egyértelmű volt számára, hogy ír egy történetet:  a népi motívumok mentén, huszonegyedik századi környezetbe ágyazva. Talán az sem véletlen, hogy a mese főszereplője egy ötéves kislány, Nikolett az ő álmába sűríti néprajzi emlékeit. Nikolett első meséje jelent meg nyomtatásban, ám régebben már írt novellákat.

Olvasóink írták

 • 1. hajni.horvath 2009. május 20. 13:39
  „nos... a cikkhez hozzáfűzve:
  Sem az első helyezett Nikolett,sem én nem jutottunk hozzá a mai napig sem a "nyereményünkhöz"...
  Mikor hosszú ,türelmes várakozást követően egy hónapja érdeklődtem a projektet vezető Fábián Györgynél ,ígéretet kaptam,hogy május első hetében jelentkeznek mindkettőnknél ,hogy időpontot tudjunk egyeztetni a nyereményt felajánló céggel.
  Ez azóta sem történt meg, ellenben a marketing osztályt felhívva azt a választ kaptam,hogy ők nem is tudnak rólunk...
  Érdekes.
  Az információk akadtak el valahol,vagy valaki már leutazta helyettünk a nyereményünket,nem gondolván,hogy merünk érte jelentkezni?!?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem a tumor miatt szeretne híres lenni

Győr - Bár 115 kilóról közel nyolcvanra fogyott Németh Kálmán, s a testéből december 23-án több mint… Tovább olvasom