Kisalföld logö

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 5°C | 12°C

Túljelentkezés a nagyineten

A nyugdíjasoknak járó támogatások nagy részét igényelni kell, nem utalják automatikusan a hivatalok. Emiatt sok idős kimarad a járandóságokból. Az internetezés megtanulásakor azonban rájönnek, hogyan használhatják ki az ilyen lehetőségeket.

Ezért van túljelentkezés a nagyineten.

˝Lemaradunk a többi korosztálytól és még a családban sem kezelnek egyenrangúként sem a gyerekeink, sem az unokák, ha nem tudunk netezni˝ – fogalmazták meg indokaikat a nyugdíjasok, akik a számítógép használatát tanulják. Fiatalabb családtagjaiknak nincs idejük arra, hogy elmagyarázzák nekik az alapokat, pedig az idősebbek is tudják: a világháló az ügyintézéshez ma már nélkülözhetetlen. Nem csoda, hogy csalódottak, akik a Pannon Nyugdíjas Szövetség nagyinet tanfolyamáról lemaradtak. Nagy Péter elnök portálunknak elmondta: az igények növekedése miatt többet is, több városban is szerveznének, de ehhez pontosan tudniuk kell, ki azok, akik biztosan szeretnének részt venni.

Diákok oktatják a nagyikat, akiknek bemutatják az internet kezelését, cserébe hálás mosolyokat kapnak idős tanítványoktól. Fotó: K. Cs.
Diákok oktatják a nagyikat, akiknek bemutatják az internet kezelését, cserébe hálás mosolyokat kapnak idős tanítványoktól. Fotó: K. Cs.

Kéri, hogy az érdeklődők mielőbb jelentkezzenek a 96/527-045-ös telefonszámon vagy pannonszovetseg@jedlik.eu e-mail címen.

Diákok oktatják a nagyikat és csak a legpraktikusabb tudnivalókra.

Bemutatják az internet kezelését, cserébe hálás mosolyokat kapnak idős tanítványaiktól, akik az angol szakkifejezéseket magyarosítják. Otthon pedig általában párjuknak magyarázzák el a netezés lépéseit, sőt, sokszor együtt jelentkeznek a házasok, a tapasztalatok szerint úgy könnyebben tanulnak. Abdán pedig a nyugdíjasklub tagjai fogtak össze, kilencen járnak a képzésre. Sárközi Árpádné és Németh Endréné elmondta portálunknak: gyerekeik érdekes weboldalakat mutattak nekik, ami felkeltette kíváncsiságukat. Elhatározták, maguk is megtanulják azok elővarázsolását. A receptek, a hímzésminták mellett azokat a híreket keresik, amelyek kedvezményekről, támogatásokról szólnak, azaz a zsebre menő hasznos információkat. Remélik, hogy a fiatalabb családtagoktól megkapják az öregebb számítógépet, amikor újat vesznek.


Korelnökök a monitornál

A győri Jedlik-középiskola 10 éve ad helyet a nagyinetes képzésnek. Mindig a megye több részéből érkeznek a jelentkezők; a korábbiakban csaknem 2 ezren végeztek. Most 6 csoportban folyik az oktatás, kezdő és haladó szinten 110-en tanulnak. A jelenlegi legidősebb tanítvány 84 éves, de az eddigi korelnök 91 évesen szelídítette az egeret.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szavazni lehet a pápaszoborra

Győr - Az Arrabona Városvédő Egyesület és az Összefogás Polgári Egyesület elsőként a II. János Pál… Tovább olvasom