Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Tulipánfákkal nyert a diáklány

Huszonkét iskolából összesen százhét pályamű érkezett az idén ötödször megrendezett rajzpályázatra.
Volt, aki halastavat és szökőkutat, más színpompás virágágyásokat és nyírt tujasort álmodott a győri kerületekbe.

A hagyományoknak megfelelően a legjobb pályaműben látottakat a Komszol 50 ezer forint értékben megvalósítja; az elmúlt években így kerültek több intézmény köré facsemeték, virágok.

Idén a győrszentiváni Váci Mihály Általános Iskola nyolcadikosa, Csonka Petra lett a pályázat győztese, aki tulipánfákat telepítene az iskola köré; ennek a színpompás díszfának az egyik impozáns példánya díszíti a győri városháza előtti teret. Nagy Csaba, a Komszol szóvivője szerint a diáklány álma hamarosan megvalósul, igaz, a belvárosinál kisebb, dézsás fákat – abból viszont többet is – helyeznek ki Szentivánra.
A pályázatra érkezett legszebb 21 festmény a győri parkolóház falát díszíti, s mivel a rajzverseny jövőre folytatódik, néhány év múlva „benépesülhetnek" a rideg, fehér falak.

Nem az 1x1,5 méteres olajfestmények jelentik az egyetlen változást a parkolóházban, a könnyebb eligazodás érdekében elkeresztelték ugyanis a betűkkel jelzett félemeleteket, amelyek ezentúl az egyes győri városrészek – például Belváros, Marcalváros, Győrszentiván – nevét viselik. Újdonság az is, hogy két hete már a parkolóházban is bevezették a szelektív hulladékgyűjtést, egyelőre kísérleti jelleggel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két nagy csatornafelújítás kezdődött

A Pannon-Víz zrt. az elmúlt napokban két fontos rekonstrukciós munkáját kezdte meg Győrben. A… Tovább olvasom