Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Tulajdoni lap kell a parkolóbérlethez Győrben

Módosította a győri önkormányzat a parkolóbérletekre vonatkozó szabályokat, így idén a bérlethez már tulajdoni lapot is be kell mutatniuk a lakosoknak. Ez azonban pénzbe kerül. Pontosan 6250 forintba.
„Évtizedek óta veszek parkolóbérletet, eddig elég volt a lakcímemet igazolni a lakcímkártyával, most azonban tulajdoni lapot is kértek tőlem az irodában" – kereste meg problémájával szerkesztőségünket a győri Pápai László. „Minden évben időben elintézem ezt, nem várok az utolsó napokig, most is így tettem volna. A Jókai utcában lévő parkolóházban lévő ügyfélszolgálatnál azonban nem tudtam megvenni az éves bérletet."
Másik olvasónk, Nagy István albérletben lakik a belvárosban, szerette volna ötödik alkalommal megváltani éves bérletét, azonban neki sem volt már elég ehhez a lakcímkártya.

A parkolók üzemeltetéséért, bérletek kiadásáért felelős Győr-Szol szóvivője, Ozsvárt Tamás ismertette az új helyzetet: „A korábbiakhoz képest változás, hogy 2015-től annak igazolására, hogy az igénylő jogosult kedvezményes lakossági parkolóbérlet kiváltására, nem elegendő a korábbi bérlet vagy lakcímkártya, egyebek mellett tulajdoni lapra vagy hiteles bérleti szerződésre is szükség van. A jogosultság részletes dokumentálása a belvárosban lakók érdekeit szolgálja. Hiszen azok, akik jogosulatlanul jutnának kedvezményes árú lakossági bérlethez, éppen tőlük vennék el az amúgy is szűkösen rendelkezésre álló parkolóhelyeket. Tudjuk, hogy ez plusz papírmunkát jelent, ezért az érintettek türelmét kérjük."

A tulajdoni lap (amennyiben valakinek nincs) a földhivataltól igényelhető személyesen (Városház tér 3.), vagy interneten a kiadási kérelem letölthető a www.foldhivatal.hu oldal Nyomtatványok menüjében. A kiadás költsége 6250 forint. A parkolóbérlet igényléséhez elég az okiratról hiteles másolat is, amennyiben az adatok egyeznek a lakcímkártyáéval (ha van ilyen, új lapot sem szükséges igényelni, a korábbi is megfelel). A kiváltáshoz továbbra is szükségesek az eddig használt okmányok (személyi igazolvány, lakcímkártya, vezetői engedély).

Ügyfélszolgálati telefonszám
A www.gyor-szol.hu weboldalon, illetve a Győr-Szol ügyfélszolgálati telefonszámán (06-96/50-50-50) részletes tájékoztatást kérhetnek a szükséges papírokról és a bérlet igénylésének menetéről.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emberölés Gyarmaton - Kétmillió forint a nyomravezetői díj

A gyarmati emberölés gyanúsítottja egy 20-25 év körüli, 160-170 centiméter magas, normál testalkatú… Tovább olvasom