Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Túl drága ajánlatok a gyógyítóház építésére Téten

A tervektől eltérően e hónapban nem kezdődik el Téten a járóbeteg-ellátó központ építése, mivel a kivitelezési pályázatra túl drága ajánlatok érkeztek.

De még így is megvalósulhat az eredeti elképzelés: a gyógyítóház jövő év elején megnyílhat.

A Téten és a környező tizennyolc településen élő 15 ezer embernek biztosít majd szakrendeléseket, szakorvosi ellátást, vizsgálatokat a kistérségi járóbeteg-szakellátó központ. A mintegy 900 milliós beruházást uniós forrásból 814 millió forint segíti. Leendő helyszínén, a Fő utcában már le is bontották a régi épületeket, de még nem kezdődik meg a gyógyítóház alapozása. A kivitelezésre kiírt közbeszerzési felhívásra több ajánlat is érkezett, de mindegyik nagyobb összegért vállalta volna a munkát, mint amennyi rendelkezésre áll. Ezért a napokban tárgyalásos eljárást folytatnak le várhatóan öt ajánlattevővel.

Ha sikerül a kivitelezői szerződést megkötni, akkor május végén elkezdődhetnek a munkálatok. Ez ugyan csúszást jelent, de még nem vált lehetetlenné az elképzelés, miszerint jövő év elején már betegeket fogadhat a gyógyítóház.

Wawrzsák Zsolt, a Téti Kistérségi Gyógyítóház Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: eddig mintegy harmincan jelentkeztek állásért. Szakorvosok is többen érdeklődtek, vállalnák a közfinanszírozott rendelés ellátását.


Szakrendelési idők

A járóbeteg-ellátó központ szakrendelési ˝órarendjének˝ terve már napokra lebontva elkészült. Belgyógyászat kardiológiával hetente 35, sebészet, traumatológia 25, nőgyógyászat, terhesgondozás 20, gyermekgyógyászat 10, fül-orr-gégészet 10, szemészet 15, bőrgyógyászat 10, ideggyógyászat 10, urológia 20, reumatológia 15, pszichiátria 15 órában áll majd a lakosok rendelkezésére. Laboratóriumot (20), röntgent (15), ultrahangot (15), gyógytornát (20), gyógymasszázst (20), fizioterápiát (40) is biztosít a gyógyítóház; zárójelben jeleztük, hetente hány órában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alternatív hajtású csodajárgányok lepték el a Baross utat!

Az V. Széchenyi futamon induló járművek a győri sétálóutcában mutatkoztak be a nagyközönségnek… Tovább olvasom