Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Tudomány Győrben mindenkinek május 4-én!

A harmadik szemeszter 4. előadásaival folytatódnak a jUNIoregyetem és Széchenyi Tudományos Est rendezvénysorozatok előadásai.

jUNIoregyetem 4. előadás: Virtuális pénz: játék vagy valóság? – A „Gazdálkodj okosan"-tól a „Second Life"-ig

Időpont: 2011. május 4-én 14.30 órakor

Az előadó: Dr. Farkas Péter közgazdász, egyetemi adjunktus

A Széchenyi István Egyetem „saját nevelésű" oktatója, a Nemzetközi és Elméleti Gazdaságtan Tanszéken dolgozik egyetemi adjunktusként. 2002-től a Kautz Gyula Közgazdász szakkollégium programigazgatója. Kutatási területe a devizaárfolyam-rendszerek vizsgálata, valamint a pénz és tőkepiaci eszközök exceles modellezése.


Az előadás: Virtuális pénz: játék vagy valóság? – A „Gazdálkodj okosan"-tól a „Second Life"-ig

Mindannyian ismerjük a Gazdálkodj Okosan nevű népszerű társasjátékot. Ahogy ebben a játékban, sok más játékban is egy virtuális kezdőösszeggel gazdálkodhatunk és próbálhatjuk meg gyarapítani képzeletbeli vagyonunkat. A technika rohamos fejlődése lehetővé teszi, hogy ma már virtuális pénzünkkel valós tőzsdei termékekkel játszhassunk, persze ekkor nyereségünk (vagy veszteségünk) is virtuális marad. A pénz megjelenik egyre több online szerepjátékban is, a Second Life-ban például már vállalkozásokat is indíthatunk. A népszerű közösségi portál, a Facebook is bevezetett már virtuális pénzt, amelyet a tagok több, mint 100 alkalmazásban használhatnak. Az előadás azt mutatja be, hol húzódhat a határ a valóságos és a virtuális pénz között.
Széchenyi Tudományos Est: 4. előadás: Mikrochip-rendszerek ütemei, metronóm nélkül – A digitális hálózatok új generációja

Időpont: 2011. május 4-én 17.30 órakor


Az előadó: Dr. Keresztes Péter villamosmérnök, egyetemi docens

A Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kara Automatizálási Tanszékének vezetője, a Multidiszciplináris Műszaki Tudományi Doktori Iskola oktatója. A Széchenyi István Egyetem Tudományos és Innovációs Tanácsának tagja. A Széchenyi István Főiskola főigazgatója 1997-2001 között. A Mikroelektronikai Kultúráért Alapítvány Kuratóriumának elnöke.Az előadás: Mikrochip-rendszerek ütemei, metronóm nélkül – A digitális hálózatok új generációja

Az előadás bemutatja a mikroelektronika fejlődésének legújabb szakaszára jellemző, késleltetés-érzéketlen alkotó-elemekből álló, órajel nélküli digitális rendszerek, mikroprocesszorok, illetve csipek sajátosságait. A szilícium hordozón megvalósított, integrált mikroelektronikai eszközök geometriai méreteinek csökkentése oda vezetett, hogy az egyes modulok közötti összeköttetések késleltetési idejének megnövekedése felborította az egységek közötti szinkron együttműködést. Szükség van tehát olyan logikai áramkörökre, amelyek korrekt logikai működése a késleltetések megnövekedése ellenére is fenntartható. Ezek új típusú aszinkron logikai áramkörök, illetve az ezekből felépülő digitális hálózatok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasárnap rajtol a VI. Széchenyi Futam Győrben

Negyvenöt hazai és külföldi, amatőr és profi csapat hetven alternatív hajtású járművének… Tovább olvasom