Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

Tudomány Győrben mindenkinek április 6-án!

A harmadik szemeszter 3. előadásaival folytatódnak a jUNIor Egyetem és Széchenyi Tudományos Est rendezvénysorozatok előadásai.

jUNIor Egyetem 3. előadása

A jUNIor Egyetem következő előadására 2011. április 6-án 14:30 órakor kerül sor a Széchenyi István Egyetem F előadójában,

Wellness, fittness – Hitek és tévhitek az egészséges életmódról címmel.
Előadó: Dr. Zakariás Géza egyetemi docens.
Az előadásról bővebb információ ezen a linken található.
Az előadásra a regisztráció ezen a linken lehetséges.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

3. előadás: Wellness, fittness – Hitek és tévhitek az egészséges életmódról

Időpont: 2011. április 6.

Az előadó

Dr. Zakariás Géza
testnevelő tanár, egyetemi docens

Testnevelő tanár, szakedző. A Petz Lajos Egészségtudományi és Szociális intézeten belül az „Egészségturizmus szervező" szakirány felelőse. Tudományos fokozatát a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi karán szerezte, doktori értekezésének címe:" Fittségi vizsgálatok győri férfi felnőtt lakosság körében".
Számos publikációja közül legjelentősebbet az European Journal of Sport Science közölte. A hazai szakfolyóiratokban több mint 100 cikke jelent meg. A PLESZI TSK terhelésélettani laboratórium vezetője. A Magyar Sporttudományos Társaság tagja. A Magyar Triatlon Szövetség Szakmai Bizottságának tagja.


Az előadás

Wellness, fittness – Hitek és tévhitek az egészséges életmódról

A civilizáció - számos előnye mellett - súlyos problémák elé állította az emberiséget. Míg genetikai állományunk sok ezer éve kialakult és lényegében változatlan, környezetünk és az életmód alapvetően megváltozott, különösen az utóbbi 100 évben. A mozgás hiánya és az immár könnyen megszerezhető táplálék túlzott fogyasztása miatt túlsúlyos nemzedékek alakultak ki. A kutatások egyértelműen bizonyították, hogy az életmód szoros összefüggést mutat a fittséggel és az egészséggel. A fittség megszerzése és megőrzésének érdekében virágzó iparágak jöttek létre a fejlett társadalmakban, melyek immár komoly gazdasági tényezőt is jelentenek. Az üzleti megfontolások vezette reklám hatására számos tévhit alakult ki, ami károsan befolyásolja az egészségtudatos magatartást.Széchenyi Tudományos Est 3. előadása

A Széchenyi Tudományos Est rendezvénysorozat következő előadására 2011. április 6-án 17:30 órakor kerül sor a Széchenyi István Egyetem F előadójában.

Az előadás témája: Biztonságosabb utak – Mit tehetnek a mérnökök az úton lévők biztonságáért?

Előadó: Prof. Dr. Koren Csaba egyetemi tanár.

Az előadásról bővebb információ ezen a linken található.

Az előadásra a regisztráció ezen a linken lehetséges.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

3. előadás: Biztonságosabb utak – Mit tehetnek a mérnökök az úton lévők biztonságáért?

Időpont: 2011. április 6.

Az előadó

Prof. Dr. Koren Csaba
építőmérnök, egyetemi tanár

A Széchenyi István Egyetem professzora, a Közlekedésépítési és Településmérnöki Tanszék vezetője, az egyetem Multidiszciplináris Műszaki Tudományi Doktori Iskolájának törzstagja. A Közlekedésépítési Szemle szakmai-tudományos folyóirat főszerkesztője. A PIARC Útügyi Világszövetség Biztonságosabb Közúti Infrastruktúra Bizottságának és az MTA Közlekedéstudományi Bizottságának tagja. Szakmai munkásságát 2005-ben Jáky József emlékéremmel, 2008-ban Arany Mérföldkő Díjjal ismerték el. Kutatási területe a közúti biztonság, a biztonságos útkialakítás, a települések és a közlekedés összefüggései.


Az előadás

Biztonságosabb utak – Mit tehetnek a mérnökök az úton lévők biztonságáért?

A közúti közlekedés biztonságának színvonalát műszaki, gazdasági, társadalmi és más tényezők egyaránt befolyásolják. Az előadás bemutatja a nemzetközi trendeket és Magyarország helyzetét a világ országai között.

A balesetek döntő részéért a közlekedésben résztvevők a felelősek, de a közutak kialakításának is jelentős szerepe van a biztonságban. Az előadás szól az úttervező mérnökök feladatairól; arról, hogy a műszaki, gazdasági, környezeti szempontok mellett hogyan lehet figyelembe venni a közlekedő emberek képességeit és tulajdonságait az úttervezésben.

Olvasóink írták

  • 1. elemér 2011. március 30. 09:52
    „Tudomány Győrben mindenkinek április 6-án! Ezt feltétlenül felkell tenni a netre, mert nem szeretnék lemaradni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felhívás megyei kitüntető címek javaslattételére

Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése felhívást tesz közzé a 2011. évi elismeréseinek - megyei… Tovább olvasom