Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Tudomány Győrben mindenkinek

Miközben készülnek a Széchenyi István Egyetem épületegyüttesét kibővítő új részek, uniós pályázatok révén szellemi megújításra is törekszik a felsőoktatási intézmény.

Kutatásait, eredményeit közérthetően ismerteti a régióban élőkkel.


Sikeres előadások

A 88 millió forintos pályázati támogatást önrésszel kiegészítve 103 milliót fordíthat arra a Széchenyi-egyetem, hogy kiadványok és előadások révén tudományos eredményeit a régióban élők is megismerjék. A szerdán elkezdődött ˝Tudomány Győrben mindenkinek˝ sorozat része a Junioregyetem, a Széchenyi tudományos est és a Nyugdíjasegyetem is. A projekt emellett többek közt figyelmet fordít hallgatói tehetséggondozására és arra, hogy a gazdaság szereplőivel minél több partnerkapcsolatot alakítson ki a Széchenyi.

A Nyugdíjasegyetem első eseményéről csütörtökön beszámoltunk, és ahogy az, a másik két rangos előadás is sikeres volt.

A főképpen középiskolásoknak szóló Junioregyetem nyitó előadását dr. Földesi Péter tanszékvezető egyetemi docens Termelési ˝LEGO˝-sztika – Játékgyár vagy gyárjáték címmel tartotta. A Széchenyi István Egyetem logisztikai és szállítmányozási tanszékének vezetője előadásában is kitért rá, sokszor nem tudjuk, eszik vagy isszák azt a tudományt, melynek titokzatos neve van. De amint közel kerülünk hozzá, rájöhetünk, eszik is és isszák is. A középiskolások nem csupán tudással, de komoly és játékos élményekkel is gazdagodtak. És bizonyára várják a Junioregyetem folytatását.

A Széchenyi tudományos est előadója dr. Rechnitzer János egyetemi tanár, az egyetem regionális és gazdaságtudományi doktori iskolájának vezetője volt, a téma pedig: Csapatmunka határok nélkül – határ menti és térségi együttműködések. A tudományos est előadásai az egyetem gazdasági és társadalmi partnereinek, oktatóinak, hallgatóinak kínálnak aktuális témákat. Rechnitzer professzor kifejtette: a nyitott egyetem már egyfajta csapatmunka, hiszen mindazok, akik érdeklődnek, egyetemi előadóktól kaphatnak választ kérdéseikre. Bízik benne, Győr érdeklődő emberei lehetőséget találnak majd arra, hogy látogassák a nagyszerű előadásokat.


Tudásmenedzsment-központ

A másik nagy projekt pedig: 391 millió forint uniós támogatással, 460 milliós beruházással létrejön az Egyetemi Tudásmenedzsment Központ. Szerdán délután fel is avatták innovációs irodáját a kollégium K3-as épületének földszintjén. Mintegy tudásplázaként működik majd az iroda (melynek elérhetőségei: tel.: 96/503-400/3386, e-mail: doryti@sze.hu).

Az egyetem a készülő új épületekben a lakosságot, a gazdálkodókat, a továbbtanulás előtt állókat is várja majd. Dr. Szekeres Tamás rektor a létrejövő új részek tereinél, eszközeinél azonban fontosabbnak tartja stratégiájukban kutatásaik közérthető közreadását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

313 milliós szennyvízberuházás épülhet Győrsövényházon

A NYDOP két kiírásán több mint 3 milliárd forintot osztottak: a nyertesek között van Győr, Sopron, Kópháza, Kisbajcs, Győrság, Nyúl és Győrsövényház is. Tovább olvasom