Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Tudás és Sport: sportolói életpálya modell a Széchenyi István Egyetemen

A győri Széchenyi István Egyetem a szakmai tudás megszerzése mellett kiemelten fontosnak tartja a hallgatók egészségét is, melyet a sportolással lehet leginkább megőrizni.
Az intézmény pályázat útján közel 35 millió forintot nyert a szabadidősport fejlesztésére, melyet az Európai Unió és a magyar állam finanszíroz.

A projekt elsősorban a szabadidősport területének fejlesztésével kapcsolódik az oktatáspolitika felsőoktatási ágazatának céljaihoz. Elősegíti, hogy az egyetem a lehető legmagasabb színvonalon kielégítse a hallgatók és a munkaerőpiac szereplőinek igényeit, elvárásait, és megtartsa azok elégedettségét. Az intézmény által megvalósítani tervezett fejlesztések legfontosabb célja, hogy megvalósuljon sportszolgáltatásainak fejlesztése, javuljon a hallgatók egészségi állapota, növekedjen a hallgatóinak körében az aktív sportolók aránya, és ezzel párhuzamosan csökkenjen azok száma, akik a középiskola befejezése után nem mozognak rendszeresen.

A koncepció kiemelt programja, hogy a sportolás és a tanulás egymást segítve és erősítve valósuljon meg az óvodától egészen az egyetemig. A Széchenyi István Egyetem bővíti a sporthoz kapcsolódó képzések spektrumát, és fókuszálja a képzési profilokat a sporttudományi és a
kapcsolódó természet- és társadalomtudományi képzésekben. Az intézményi hallgatói sportirodák szakmai profiljának bővítése, az intézményi beágyazottság növelése és az azonos szakterületeken működő intézményi sportirodák közös módszertani és kínálati szolgáltatásfejlesztése is szerepel a célok között, akárcsak az intézmények sportszolgáltatásait igénybe vevő hallgatók számának növelése. Az egyetem számára fontos az élsportban résztvevő két csapatsportágban (kosárlabdában és kézilabdában) a másodosztályú versenyzés stabil biztosítása, az élsportolók számára a kettős karrier életpálya-modell elősegítése, valamint korszerű népegészségügyi felsőoktatási szakirányú továbbképzési program kialakítása.

A „Tudás és Sport: Sportolói életpálya modell a Széchenyi István Egyetemen" elnevezésű, TÁMOP-4.1.2.E-13/1/KONV-2013-0008 számú projektet az Európai Unió és a magyar állam 34.988.320 forinttal támogatja.

A projekt az Európai Unió támogatásával az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg 2013. szeptember 9. és 2015. június 30-a között. A projektet a Széchenyi István Egyetem Testnevelési és Sportközpontja az Egyetem Sportegyesületével közösen, együttműködésben irányítja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízmilliárdok köthetnek ki Gönyűn

Az állam elfogadta a német Wuppermann acélipari cég ajánlatát, a tervek szerint pénteken aláírhatják a szerződést, így a gönyűi kikötőbe 30 milliárdos beruházás érkezhet. Tovább olvasom